У Шпанији и Србији ухапшено 27 особа осумњичених да су се бавили производњом и трговином наркотицима

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојшa Стефановић изјавио је да је у заједничкој акцији припадника Министарства унутрашњих послова Републике Србије и више европских полиција, након вишемесечнe истраге, у Шпанији и Србији ухапшено 27 особа, осумњичених да су као чланови организоване криминалне групе бавили производњом и трговином наркотицима.

Током претходних месеци од ове криминалне групе одузето је 330 килограма марихуане чија се вредност процењује на око 1.650.000 евра.

„Управо је завршена полицијска акција коју је Министарство унутрашњих послова Републике Србије спроводило заједно са шпанском, француском, италијанском и немачком полицијом. У овој акцији, која је трајала претходних неколико месеци ухапшено је више особа и заплењено око 330 килограма наркотика, пре свега на територији Шпаније“, прецизирао је министар Стефановић.

Стефановић је навео да је међу ухапшенима 14 држављана Републике Србије и додао да српска полиција наставља рад на овом случају, детаљно сагледавајући

све остале криминалне групе које могу бити повезане са овим особама.

„Ово је била акција у којој је Србија имала значајну улогу и желимо да будемо једна од водећих полицијских снага Европе, која улаже све више ресурса у борбу против организованог криминала и наркотрафикинга. За нас је важно да да заједничким радом са регионом и Европом спречимо да дрога долази до наше деце“, закључио је Стефановић.

 

Извор: Министарство унутрашњих послова