Форум за напредак у борби притив криминала и тероризма

161114-Saobracajne-nezgode-1v

Mинистар унутрашњих послова др Небоjша Стефановић оценио jе да закључци форума министара унутрашњих послова и правде “EУ Западни Балкан” коjи се одржава сутра у Београду бити смернице за даљи рад и напредак у борби против корупциjе и криминала, међународног тероризма.

Стефановић jе рекао да се форум одржава под покровитељством Италиjе као председаваjуће EУ и прецизирао да ће на дневном реду бити важне теме, као што су борба против организованог криминала и тероризма…

Kако jе навео разговараће се и о азилу, миграциjама,ефикасноj борби против корупциjе, поглављима 23 и 24 коjа се тичу владавине права, слобода, jеднакости и безбедности.

Стефановић jе додао да ће таj форум означити Београд као наjважниjу престоницу Eвропе у сутрашњем дану у области борбе против криминала и корупциjе.

“Oно што сутра буду закључци овог скупа неће бити само мртво слово на папиру, већ ће бити смернице за даљи рад” рекао jе Стефановић.

Mинистар jе нагласио да ће примена тих закључака, уз стратегиjу коjа се ускоро усваjа и коjа ће помоћи да се ефикасниjе боримо против корупциjе, међународног тероризма, донети корист у том смислу Србиjи и њеним грађанима.

Kако jе рекао то ће помоћи и да наше службе буду ефикасниjе у борби против нечег што jе можда наjвеће зло савременог света, а то jе, како jе назначио, корупциjа коjа прети да угрози и економиjу и нова радна места и све што jе важно за државу и тероризам као претње са коjом се Србиjа може суочити.

http://https://www.youtube.com/watch?v=bCkpvKrt3KE&feature=youtu.be

 

Ни начелници не смеjу да крше саобраћаjне прописе

 

Стефановић jе поручио да ће сви коjи крше саобраћаjне прописе, па били они и начелници полициjе, бити санкционисани по закону и да ни ту, као ни у било коjим другим случаjевима кршења закона неће бити заштићених ни повлашћених.

“Уколико унутрашња контрола истрагом утврди да jе тачно да jе jедан начелник Управе за ванредне ситуациjе возио под деjством алкохола то ће бити оштро санкционисано, jер ако тражимо од грађана да се потпуно придржаваjу Закона о безбедности у саобраћаjу, ако тражимо од младих људи да не пиjу, да не седаjу у возило под деjством алкохола онда неко ко припада MУП-у мора да сноси озбиљне одговорности и последице за такво чињење”, изjавио jе Стефановић.

Стефановић jе рекао да jе то управо jедан од разлога због чега MУП предлаже пооштравање мера у новом Закона о безбедности саобраћаjа коjи ће ускоро представити Влади и Народноj скупштини.

Mинистар jе истакао да ће то пооштравање мера учинити да наши путеви постану сигурниjи.

“Oво jе и порука да нико неће бити недодирљив макар био припадник Mинистарства унутрашњих послова или ма ког другог министарства”, рекао jе Стефановић.

http://https://www.youtube.com/watch?v=eCArwYP2A0Q&feature=youtu.be

 

Извор: Танјуг