Навигација

Верујте човеку чије су нас знање и огроман рад довели до тога да је Србија данас уважена, економски јака и слободна

  • 23.08.2020
Nebojsa Stefanovic

Извор: Танјуг

Очекивати од опозиције да предложи решења везана за најтеже проблеме у земљи попут Косова и Метохијe, нешто ново у борби против КОВИД-а или неки револуционарни економски план којим би земља могла да иде још брже напред, а то наравно не подразумева оне планове које су спроводили док су били на власти, па су опљачкали све што се могло опљачкати, равно је као и очекивати да сунце изађе на западу.

Нико то од њих не очекује. Једино што народ у Србији види од опозиције јесу насиље, позиви на револуцију, повици „скините Вучића“, отежавање положаја својој земљи и то посебно поводом најкомплексније теме, са којом су се носиле све власти.

Отежавање позиције сопственој земљи у борби за Косово и Метохију је њихов једини „допринос“, уместо да предложе нешто конкретно, помогну и подрже своју земљу, јер није ово питање Александра Вучића и није његов приватни терет нити приватни терет неког од чланова Владе. Ради се о тешком и сложеном питању, које је Вучићу остављено у наслеђе, и он покушава свим силама да побољша положај Срба на Косову и Метохији и да врати Србију у игру.

Не заборавите, пре само неколико година питање Косова и Метохије за већину западних земаља било је готова ствар, решено као независно и нису о томе желели да чују ни реч. А ми данас уместо јединства, подршке својој земљи да у тој борби прође што боље и оствари што више својих интереса, на домаћој политичкој сцени имамо утркивање ко ће више да нападне Вучића на овој теми и то из потпуно различитих углова.

Управо они који су потписивали успостављање косовске царине на Јарињу и Брњаку, успоставили приштинске институције на северу Косова, који су урадили све да изместе одлучивање о Косову и Метохији из УН у ЕУ, управо ти људи данас најоштрије, најжешће и најтеже нападају Александра Вучића на овој теми.

И на страну то што су у време своје власти урадили све што су могли да појачају позицију такозваног Косова и да смање суверенитет Србије над својом јужном покрајином, данас када је потребна подршка и то понављам поново, не Александру Вучићу, него Србији, они покушавају све што могу да умање шансе Србије и да прикажу потпуно нејединство наше земље по овом питању.  

И баш зато ми се некада чини као да ово питање третирају као „што горе по Србију, то боље по њих“, „што лошије Србија прође, то ће бити њихове шансе веће да се врате на власт“. Некада ме суманутост опозиције у саопштењима око Косова и Метохије, а морам да употребим ту реч, подсећа на њихова саопштења у вези са ситуацијом у Црној Гори. Док Мило Ђукановић оптужује Вучића да директно преко служби безбедности организује његово рушење, Ђилас, Двери и остатак те опозиције га оптужују како организује гласаче који ће ићи у Црну Гору да подрже Мила Ђукановића. А све ове године Александар Вучић управо јасно демонстрира да води рачуна о интересима своје земље и свог народа, помажући и економски и политички да цео регион буде стабилнији.

И такви контрадикторни и злонамерни политички ставови само значе да ће Вучићу требати сва снага да обезбеди да Србија и даље буде независна.

Жао ми је што Александар Вучић овај терет најчешће мора да носи сам, не зато што не постоје људи у Србији који би му помогли, већ зато што су му историјске околности и природа посла који обавља донеле у аманет да носи овај крст и да мора да буде тај који ће трпети ударце и ветрове са свих страна, док се бори да Србија буде суверена и самостална.

Због тога ми се чини да је Александар Вучић најусамљенији човек у земљи, који се носи са огромним теретом. Можда је коначно време да научимо лекцију о јединству, нарочито када се ради о националним интересима, а ја вам кажем – верујте човеку чије су нас знање и огроман рад довели до тога да је Србија данас уважена, економски јака и слободна.“