Навигација

Добро дошли у МУП

  • 20.07.2018
Nebojsa Stefanovic

Извор: МУП РС

За мене као министра унутрашњих послова не постоји веће задовољство него да видим нове, младе полицајце и ватрогасце који ће направити своје прве професионалне кораке у Министарству. Изузетно сам поносан кад их видим у својим радним униформама, са грбом Србије на рамену, и надам се, успешном каријером и добрим резултатима пред собом.

Такође, задовољство ми је да сваки пут кажем да смо у Министарство унутрашњих послова примили „још“ нових полицајаца и ватрогасаца. Током ове и прошле године у радни однос је примљено 456 студената са Криминалистичко-полицијске академије, 521 полазник ЦОПО и 96 ватрогасаца. С поносом могу да кажем да је то преко 1.000 нових припадника Министарства унутрашњих послова, који ће, сигуран сам, у великој мери допринети повећању безбедности свих грађана Србије.

Част ми је да вас све сада можемо звати колегама. Будите и ви поносни на то што постајете део овако великог Министарства, али будите и свесни велике одговорности коју ваш посао са собом носи.

Колеге полицијски службеници,

Ви сада радите у служби свих грађана Србије. Будите на услузи сваком човеку, увек поступајте у складу са законом, притекните у помоћ свакоме коме је помоћ потребна.  Покажите да сте светла тачка своје полиције и своје земље. Самом одлуком да се школујете за овај посао, и намером да служите Србији, започели сте дуг и тежак животни пут, али вас чека и пуно осмеха, захвалности, добрих резултата, и што је најважније, спашених живота.

Колеге ватрогасци,

Чека вас пуно изазова. Пуно тешких ситуација, тешких момената. Али, као што увек волим да кажем, бићете неко коме ће се сваки човек обрадовати када вас види, јер ви доносите само спас и решење. Увек имајте на уму колико је важна ваша улога и како је драгоцена ваша помоћ у право време. Мотивом да се бавите овако тешком и одговорном професијом, донели сте јасну одлуку да желите да будете посвећени помагању свим нашим грађанима – хвала вам на томе.

Честитам вам свима на завршеној напорној и сложеној обуци коју сте с успехом завршили. Министарство унутрашњих послова наставиће са одговорном политиком запошљавања кадрова према плану потреба, и наставиће са улагањем у вас стручним обукама и оспособљавањем за извршење свих задатака са којима се свакодневно суочавате.

Још једном, добро дошли!