Навигација

Видео надзор за већу безбедност

  • 10.02.2018
nebojsa stefanovic

У претходном периоду уведен је умрежени видео надзор у неколико општина у Београду, при чему уз помоћ мониторинг центара који се налазе у полицијским станицама, можемо правовремено да реагујемо на свако угрожавање безбедности наше деце и суграђана. Сматрам да је веома важно да оваквим, савременим системима надзора, осавременимо услове рада полиције, и допринесемо још већем осећају безбедности не само деце и њихових родитеља, већ у свих грађана Србије.

Видео камерама, у већини општина где постоје мониторинг центри, покривен је сваки квадратни метар око школа, игралишта, улаза и излаза, чиме су деца на најсавременији начин заштићена од свих облика криминалитета. Хоћемо да пошаљемо снажну поруку да нећемо дозволити нарко-дилерима приступ нашим школама. Нећемо им дозволити да продају дрогу и да раде било шта против наше деце.

Постављање паник тастер који у појединим општинама постоје, омогућиће брзу и правовремену комуникацију грађана и полиције, а уз помоћ камера високе резолуције полицајци ће у свако доба дана и ноћи моћи да уоче таблице возила, лица која могу бити под потрагом, али и сваку другу појаву која може угрожавати јавни ред и мир.

Увођење овог система, довешће до смањења стопе криминала, али и до тога да се наши грађани осећају безбедније и сигурније.

Захвалан сам свим локалним самоуправама које препознају колико је важно да радимо заједно, тимски. Та сарадња добар је пример како локална самоуправа, полиција и грађани могу добро да функционишу. Позивам и друге локалне самоуправе да следе пример осавремењивања техничких средстава којима утичемо на већу безбедност свих наших грађана.

Министарство унурашњих послова наставиће са даљим опремањем полицијских службеника, а заједно са Републиком, другим министарствима, градом Београдом и локалним самоуправама кроз систем ''Сигуран град'', настојаћемо да свако место у Србији технички опремимо како би полиција била још чвршћи ослонац безбедности.