Члан Председништва Српске напредне странке

nebojsa-stefanovic-potpredsednik

Небојша Стефановић, један од оснивача Српске напредне странке, од првога дана је посвећено радио на изградњи страначке инфраструктуре Српске напредне странке у  Београду и на окупљању квалитетног тима људи, тима који ће бити способан да спроводи једну нову, одговорну политику , по мери свих Београђана.

Изградњи успешног Градског одбора поред огромне енергије и добре визије Небојше Стефановића, допринело је његово дугогодишње политичко искуство и обављање различитих функција од председника месног одбора, председника општинског одбора па све до функције председника градског одбора.

То непроцењиво искуство у страначком организовању и раду са људима допринело је да за веома кратко време Градски одбор Српске напредне странке, предвођен Небојшом Стефановићем, постане један од носилаца промена у Београду и Србији.

Данас у Београду Српска напредна странка има преко 70.000 чланова. Градски одбор чине 17 општинских одбора и 19 стручних савета, који су дали огроман допринос победи на председничким и парламентарним изборима Српске напредне странке.

Упркос медијској блокади и некоректној кампањи политичких конкурената Српска напредна странка је на изборима у мају 2012.године освојила 37 одборничких места и предстваља највећу опозициону одборничку групу у Скупштини града Београда.

Београдски одбор је покренуо иницијативу за промену статута града Београда којом би се вратиле одузете надлежности општинама како би се на бољи и ефикаснији начин решавали проблеми грађана и задовољиле њихове потребе.

Због тога су на иницијативу Небојше Стефановића, општински одбори и стручни савети креирали програм за Београд , програм чије  ће спровођење омогућити Београђанима да буду поносни на свој град и да могу да кажу да баш у свом граду имају најбоље услове за добар, безбедан и квалитетан живот достојан човека 21.века