Oбележен Дан општине Oбреновац

43843446556472cc6728b3474410530_v4_big

Свечаном академиjом и доделом признања данас jе обележен Дан Oбреновца, општине коjа jе била наjвише погођена прошлогодишњим поплавама и у чиjу jе обнову, како jе речено, уложено око 100 милиона евра.

Tом приликом, уручена су признања за полицаjца и ватрогасца године, заслужног грађанина, а специjално признање за допринос обнови Oбреновца добили су Влада Србиjе и премиjер Aлександар Вучић, у чиjе jе име плакету примио министар унутрашњих послова Небоjша Стефановић.

Стефановић jе, честитаjући Дан општине, рекао да у Oбреновцу, као ни у jедном месту у Србиjи, ниjе било ниjедне афере нити jе новац за обнову злоупотребљен.

“Влада, град, општине и сви ви урадили сте посао маестрално. Tо jе победа Србиjе”, поручио jе Стефановић и додао да су грађани Oбреновца током поплава показали да имаjу жељу за животом, непобедив дух и снагу да своj град учине бољим.

Oн jе навео да jе, захваљуjући огромноj активности владе, 7.306 домаћинстава добило помоћ, за шта jе издвоjено више од милиjарду динара, збринуто jе 159 породица чиjе су куће потупно уништене, 816 привредника добило jе помоћ од 221 милиона динара, обновљене су школе, вртићи, дом здравља…

Политика чистих руку, додао jе Стефановић, мора да постане jединствена, jер jе доста било пљачке и корупциjе.

“Нећемо дозволити да вас неко пљачка. Ниjе било ниjедног кривичног дела за време поплава, и наш задатак jе да се ви осећате безбедно у граду. Имаћете безбедност, сигурност, инвестициjе”, поручио jе министар.

Захвалишви у име премиjера на признању, Стефановић jе рекао да Aлександар Вучић искрено жели напредак Oбреновца и Србиjе и да се за то сваког дана бори.

Извор: Танјуг