Стефановић: „Београду је потребан тим“

nebojsa-stefanovic-beogradu-je-potreban-tim

Небојша Стефановић, потпредседник Српске напредне странке и менаџер њене изборне кампање и даље не даје прецизан одговор на питање које занима многе – хоће ли Небојша Стефановић бити кандидат Српске напредне странке за градоначелника Београда?

“Истрајни смо у идеји да је тим најбољи за Београђане. Наравно да ћемо знати ко ће бити кандидат за градоначелника, али то није у овом тренутку најважанија ствар. Много је важаније да одлучимо који ће то бити програм понуђен Београђанима и на крају шта могу да очекују ако Српска напредна странка буде имала  ту привилегију да подели одговорност за управљање Београдом”, изјављује Стефановић.

Стефановић каже да су најважнија питања за становнике Београда: шта ће конкретно бити урађено, да ли ће пројекат “Београд на води” бити реализован, затим питање брзине решавања проблема и запошљавања становника Београда, као и да ли ће доћи до децентрализације Београда или ће и даље бити централизован као што је данас.

Оно што Стефановић истиче је да Српска напредна странка не жели сама да влада, већ жели широку подршку за спровођење своје политике.

“Ми никада нисмо рекли да нас интерсује да сами владамо Србијом. Интересује нас што шира подршка јер Србији треба  уједињавање. Не треба нам било каква подела, Србији треба што шире јединство да бисмо успели да спроведемо и брзе и тешке реформе које се налазе пред нама, али и да бисмо могли да обезедимо да у овој земљи људи размишљају дугорочно и да знају да ће дугорочно имати једну стабилну економску ситуацију у којој ће моћи нормално да живе.”

Стефановић поново напомиње да ће Србија 16. марта имати избор између Вучића и тајкуна: “Када смо говорили о тајкунима и истицали да ће владу формирати Вучић или Мишковић, нисмо мислили да ће Мишковић бити кандидат за премијера него да су суштински, а то нико не може да демантује,  сви ти људи који су у претходном периоду у великој мери утицали на политчка дешавања у претходним владама – како ће се оне формирати, ко ће добијати највеће послове, ко ће приватизовати фирме и ко ће упропашћавати банке. Чињеница је да су ти људи били уплетени у много ствари и то је дилема која се и сада налази пре нама.”

Он даље додаје да многи не желе ни да помену Мишковићево име, као ни имена која се доводе у вези са њим, да их неки бране а неки кажу да су невини: “Ја немам ту врсту луксуза да коментаришем истражне процесе нити сам суд да кажем да је неко невин или крив, али видим да неки политчари већ знају да је Мишковић невин и очигледно да постоји, тако да кажем, та спрега, удруживање између одређених политчких и бизнис, како ми кажемо тајкунских клубова. Постоји дакле нека врста скепсе, питања да ли ће људи подржати једну или другу опцију, ја се надам да ће људи подржати Вучића јер је то боље за Србију.”

На питање да ли верује да је Борислав Стефановић запретио да ће доћи до проливања крви ако победи Српска напредна странка, Небојша Стефановић каже да је као одговоран човек морао да реагује:

“У конкретном случају се не ради о томе у шта ја верујем. Господин Борислав Стефановић је јасно рекао да уколико СНС после избора формира Владу, Србији прети украјински сценарио. Украјински сценарио подразумева паљење улица, продавница, убијање људи на улицама, протесте који су све само не мирни. То је оно што је он изговорио. Ја као одговоран човек морао сам да реагујем.”

“Осећам потребу да Србија сачува стабилност, сачува мир јер је одговорност свих нас који се бавимо политком да земљи обезбедимо да владају мир и просперитет и да сви они који желе да дођу да инвестирају у ову земљу знају да им овде не прети ништа ружно и да ће у Србији моћи да нађу плодно тле и за инвестиције и моћи да очекују да ће се држава побринути да тако и остане”, изјавио је Небојша Стефановић за Нови магазин.