Стефановић: Градски одбор напредњака за смену Ђиласа

 

NSGrO

Главна тема седнице београдског одбора СНС у проширеном саставу била је актуелна власт у главном граду.

„Градоначелник Драган Ђилас је доказао да није способан да води град, који има проблема са корупцијом и презадуженошћу посебно у последњих пет година“, истакао је председникк Градског одбора Српске наредне странке Небојша Стефановић.

„Спремни смо за изборе“, наводи Стефановић

Председник Градског одбора напредњака Небојша Стефановић рекао је да ће се о промени власти у Београду разговрати са ДСС и СПС. Стефановић је додао  да му је свеједно на који начин ће доћи до промене власти у главном граду.

“Немамо никакво ограничење, спремни смо и за изборе. Провера легитимитета нам прија и верујемо да ћемо освојити велику већину”, казао је Стефановић новинарима.

Хоћемо најбоље решење за све Београђане, каже Сефановић

“Спремни смо да са СПС-ом и ДСС-ом нађемо најбоља решења за све грађане Београда”, рекао је Стефановић и додао да би “цео сат” могао да прича о “грешкама и пропустима” актуелне градске власти.

Председник Градског одбора СНС Небојша Стефановић навео је да ће напредњаци разговарати  само са оним странкама које имају одборнике у београдској скупштини.

Стефановић: „СНС не бежи од избора“

Председник београдских напредњака Небојша Стефановић наводи  да СНС не бежи од избора и верује да моће да се покаже да имају легитимитет за вођење града.

Стефановић је рекао да се странка на свим нивоима залаже за економске реформе, а Београд се не може посматрати ван тога, јер има важну улогу.

“Ђилас користи Београд за нападе на владу и јачање сопствене позиције у странци, све на штету Београђана и осталих грађана Србије”, сматра Стефановић.

Стефановић истиче да ће коначну одлуку донети страначки органи

СНС тражи најбоље решење за Београд, поновио је Стефановић, али и додао да ће коначну одлуку дати страначки органи. Стефановић је навео да  не може да каже када ће бити Главни одбор СНС, али свакако ће се  одржати ускоро.

Према речима председника Градског одбора СНС Небојше Стефановића, на данашњој седници није било конкретних предлога о механизмима за промену градске власти. Стефановић је указао да су избори у Земуну били прекретница у опредељивању за промене у Београду.

“То је био потпуни тест и провера легитимитета”, навео је Стефановић и подсетио да је ДС прошле године на градским изборима имао 3.000 гласова више од СНС-а, али да је ове године на локалним изборима у Земуну СНС освојио 29.000 гласова, а ДС 5.016.

Тиме су грађани Земуна показали да је градска власт изгубиа легитимитет, оценио је Стефановић и додао да је Земун репрезентативни део града у коме живи 200.000 људи.

Са ДС нема разговора о власти у Београду, сматра Стефановић

Упитан с ким СНС о власти у Београду не може да разговара, Стефановић је рекао да је то ДС, јер би, тај би разговор био бесмислен, јер је “у овом тренутку све што се дешава у Београду резултат њиховог рада”.

Стефановић, који је уједно и председник Градског одбора, пре тога је у уводном излагању рекао да “градска власт нема визију да од београда направи метрополу која она јесте”.

Он је навео да је СНС више пута указивала на афере које су потресале град.