Стефановић: “Коалиција са Ђиласом није могућа”

Nebojsa Stefanovic

“После свега што је урадио у последњих десетак година, и начина на који је стекао милионе и задужио Београд, не мислим да би могао да уради за грађане нешто добро” изнео је Стефановић свој став за “Новости”.

На питање какво је његово мишљење о искрености социјалиста у борби против криминала и корупције, изјавио је да је на њима да се покажу, а грађани ће на изборима показати своју процену њиховог залагања.

“Нећу ја то да оцењујем”  кратак је био Стефановић.

Упитан хоће ли његова странка након избора ући у коалицују са мање партнера или ће ићи на ширу коалицију, Стефановић је одговорио да Српска напредна странка не жели да приграби сву власт за севе, већ је за најширу могућу коалицију.

“Знам да поједине партије причају да су се већ договориле са нама, али то није истина. Ко ће чинити владајућу коалицију и да ли ће СНС бити у њој рећи ће грађани на изборима. Желимо да сарађујемо само са онима који својим делима, а не само речима, подржавају нашу борбу против корупције и онима који желе брже у реформе” изјавио је потпредседник СНС-а.

Стефановић је још додао да постоји могућност да се одређени број странака удружи након избора, како би им онемогућио формирање владе или барем умањио улогу СНС-а.

На питање о сукобу са Драганом Марковићем Палмом око привођења Бранка Лазаревића и потенционалном нарушавању сарадње са СПС-ом због афере “Банана”, потпредседник СНС-а је изјавио да се није сукобио са Палмом већ са политиком која је у супротности са политиком СНС-а.

“Сви морају да се определе на којој су страни у борби против корупције. Да ли су на страни искрене и истинске борбе против ње или су за селективну правду”.

Упитан да ли је случај Лазаревић намерно темпиран за кампању, Стефановић је одговорио да то није одлука његове странке већ државних органа, и да је битније зашто је ово питање тек сад отворено, а не да ли је отворено у време кампање.

Поводом нагађања о могућности хватања Дарка Шарића уочи избора, потпредседник СНС је изјавио да о томе не зна ништа због тајности истраге, али додаје да би хватање Шарића у било ком тренутку било добро за Србију.

Предвиђања анкета да ће СНС однети убедљиву победу, Стефановић је изјавио да у његовој странци не обраћају превише пажње на процене и истраживања, већ им је најважније да утврде колики део грађана подржава њихову политију.

“Али, наравно да бих волео да освојимо што више гласова, јер би то била потврда легитимитета свега што смо радили” изјавио је Стефановић.