Стефановић: Наш посао је да сачувамо мир и стабилност у региону, упркос свим изазовима

NEBOJSA STEFANOVICБиро за координациjу служби безбедности ниjе забранио одржавање Параде поноса заказане за недељу, 28. септембра.

“Биро за координациjу служби безбедности упркос различитим мишљењима ниjе забранио одржавање Параде поноса у недељу, 28. септембра”, саопштио jе министар унутрашњих послова Небоjша Стефановић, након седнице Бироа.

Kако jе додао, Биро задржава право да то учини ако у наредним данима буде процењено да ће безбедност грађана бити угрожена.

Стефановић jе позвао грађане да сачуваjу уставни поредак, мир и стабилност, ” да нико не руши ни нашу земљу, ни наш град, да нико не напада органе безбедности, jер су они ту да омогуће законитост и право свима да живе слободно”.

Oн jе новинарима у влади, изjавио и да jе на седници Бироа, коjоj су присуствовали представници свих служби безбедности и тужилац за организовани криминал, разматрано више тема.

Према његовим речима, кључне су биле безбедносна ситуациjа у Рашкоj и Санџаку и безбедносна процена за одржавање Праjда.
“Србиjа и све њене службе безбедности ће се ангажовати да сачуваjу мир, уставни поредак, безбедност свих грађана на териториjи свих општина, па тако и на териториjи шест општина Санџака”, рекао jе Стефановић и прецизирао да jе реч о три општине где већину становништва чине Бошњаци, као и о три општине где већину чине Срби.

На том задатку, како jе рекао, ангажоваће се мешовите групе у коjима ће бити представници свих структура, надлежних министарстава и безбедносних агенциjа.
“Наш посао jе да сачувамо мир и стабилност у региону, упркос свим изазовима”, закључио jе Стефановић.

Извор: Танјуг, фото Танјуг