Стефановић: Нема потребе за ванредним изборима

nПотпредседник Српске напредне странке и председник Градског одбора др Небојша Стефановић, гостујући на телевизији Пинк, изјавио да одржавање ванредних парламентаних избора није у плану, а једини избори који ће ускоро бити одржани су избори за Београд.

“Српска напредна странка у овом тренутку не размишља нити планира ванредне изборе. Док влада функционише нема потребе за ванредним изборима”, рекао је Стефановић.

Стефановић је додао да СНС није глува на захтеве појединих опозиционих партија за одржавањем ванредних парламентарних избора, али да покушавају да објасне да то у овом тренутку не би било добро, јер има много посла који би требало обавити пре него до избора дође.

Коментаришући недавна међусобна оптуживања на релацији СНС – СПС, Стефановић је рекао да се то често у јавности тумачи као криза владајуће коалиције, али да у овој коалицији свака странка размишља на свој начин и има своја виђења и размишљања.

“СНС ће увек реаговати када сматра да треба да заштити своје или интересе људи који су наши чланови. Не слажемо се увек са оним што каже СПС и то кажемо отоворено, не радимо ништа иза леђа. Такође, сматрамо да и они другачије виде нешто што ми кажемо, а то није у складу са њиховим интересом. Ту нема превелике љубави, већ нечега што треба да обезбеди фунционисање Србије”, рекао је Стефановић и додао да је на тај случај стављена тачка.

Стефановић је нагласио важност избора на Косову за Србе

Говорећи о изборима на Косову и Метохији, који су заказани за 3. новембар, Стефановић је подвукао њихову важност за Србе и навео да ће изласком на ове изборе Срби, и северно и јужно од Ибра, имати своју власт и моћи да одлучују о својој судбини.

“Приштина се плаши да Срби изађу на изборе, јер је свесна да ако изађу у озбиљном броју они постају власт, одлучују о својој судбини. Они имају своје председнике општина, свог локалног и регионалног команданта полиције, здравство, штолство судство…”, оценио је Стефановић.

У странци се још није разговаралоо о каднидату за градоначелника, наводи Стефановић

Говорећи о ситуацији у Београду, Стефановић је навео да би следеће недеље о томе требало да разговарају премијер Ивица Дачић и први потпредседник владе Александар Вучић.

Након што Министарство за државну управу и локану управу достави мишљење влада би требало да уведе привредмени орган за Београд који би требало да обезбеди да Београд несметано функционише, рекао је Стефановић.

Стефановић је додао да би о саставу тог привременог већа тек требало да се разговара и да још увек није донета одлука ко ће из редова СНС бити члан тог тела.

На питање да ли ће он бити кандидат за градоначелника Београда, Стефановић је рекао да у странци још нису о томе разговарали, а да он добро познаје градске прилике, јер је председник Градског одбора напредњака.

Стефановић: „Нови пакет економских мера у новембру пред посланицима“

Нови пакет економских мера које је предложила влада у форми законских предлога требало би ускоро да се нађе пред посланицима у скупстини, а то би према Стефановићевим очекивањима требало да се догоди у новембру.

Стефановић је истакао да би се тај пакет закона могао наћи на истој седници када и буџет за наредну годину, који такође мора бити усвојен до краја године.

Када је у питању ситуација у Војводини, Стефановић је поновио да су избори у неколико војвођанских места показали да људи нису задовољни радом покрајинских власти.

“Ми не намеравамо да било шта урадимо на силу. Онај ко има скупштинску већину има легалитет, али би легитимитет требало да тестира на изборима”, оценио је он.

Коментаришући протестну шетњу у Новом Саду због политичког прогона, коју су предводили челници ДС-а Бојан Пајтић и Борис Тадић, Стефановић је навео да нема повлашћених и да нико ко је починио кривично дело не сме бити аболиран, било које странке да је члан.

Стефановић: “Очекујем став Турске о Ердогановој изјави”

Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић изјавио је данас да став Србије према ономе што је рекао турски премијер Реџеп Тајип Ердоган остаје исти и да очекује изјашњење званичне Турске.

Према Стефановићевим речима наш је став идентичан, очекујемо изјашњење званичних државних органа Турске о томе што сматрамо непримереним и скандалозним то што се тврди да је део наше државне територије Турска.

”Ми остајемо при нашем ставу и очекујемо ускоро да надлежни турски органи саопште шта они о томе мисле”, рекао је он новинарима на страначкој слави СНС.

На питање да ли серади о погрешном преводу, Стефановић је поновио да се очекује званична Турска, да не би требало тумачити независне канале и поновио да је то нешто што држава мора да саопшти.