Стефановић: Обреновац још није безбедан за повратак

nebojsa-stefanovic_15

По налогу министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, у Обреновцу је јутрос формиран Оперативни штаб, који ће спроводити све потребне мере за нормализацију живота у том граду, али у овом тренутку није могуће проценити колико ће времена протећи пре него што евакуисаним грађанима буде упућен позив да се врате у своје домове.

Стефановић је Танјугу изјавио да је вода у Обреновцу у опадању, али да постоје делови који су и даље под водом, тако да град још није безбедан за повратак становништва.
“Вода се повлачи и надам се да ће се за неколико дана потпуно повући, а јединице полиције су на терену и обезбеђују транспорт хране и воде за становништво и сигурност у граду”, рекао је Стефановић.

Према његовим речима, у граду су успостављени и пунктови за хитну медицинску помоћ, тако да ће сви они којима су потребни лекови, транспорт до болнице, дијализа и сличне интервенције веома брзо добити помоћ.
“Све службе функционишу, али биће нам потребно време, које не могу да прецизирам да у потпуности завршимо све што је потребно да град функционише као раније и надам се да нам неће требати много времена пре него што позовемо људе да почну да се враћају”, рекао је Стефановић.

Извор: Танјуг