Стефановић: Очекујем промене у Главном одбору и Председништву

nebojsa-stefanovic-sns-bgd

Потпредседник Српске напредне странке Небоjша Стефановић, гостујући у емисији „Кажипрст“ на ТВ Б92, рекао је да очекуjе да ће на изборноj скупштини напредњака у суботу доћи до промена у Главном одбору и Председништву странке и додао да ће напредњаци врло брзо донети одлуку о ванредним парламентарним изборима.

“Хоћемо да покажемо нову енергиjу, нове и способне људе, неке млађе коjи могу jош успешниjе да обављаjу своj посао, као и да покажемо онима коjи се нису довољно трудили у претходном периоду и нису довољно успесно водили политику странке да не мораjу вечно да буду на тим функциjама”, објаснио jе Стефановић.

Према Стефановићевим речима то не значи да се СНС одриче тих људи већ да то само показуjе да су смене, промене и унапређења нормалан процес на политичкоj сцени и додаје да ће на скупштини бити представљен нови програм странке коjи ће бити окренут будућности.

Стефановић веруjе да ће и након изборне скупштине у суботу остати на месту потпредседника странке и истиче да, иако jе остављено времена да се види да ли ће Вучић имати противкандидата, изjашњавање општинских одбора показало да jе он jедини кандидат за председника СНС.

Потрпредседник Српске напредне странке Небојшса Стефановић наглашава да у странци нема поделе на Вучићеве и Николићеве људе и да изборна скупштина ниjе прилика да се “склоне” чланови блиски председнику Србиjе, истичући да у странци све добро функционише и да се доносе одлуке у интересу грађана.

Коментаришући ванредне парламентарне изборе, Стефановић jе поновио да председник странке Aлександар Вучић jош ниjе донео одлуку, али да очекуjе да ће странка веома брзо заузети став о томе.

Стефановић, коjи jе и председник београдског одбора напредњака, поновио jе да ће СНС са своjим тимом за Београд изаћи до 29. jануара, кад и званично почиње кампања за изборе у главном граду.

Стефановић ниjе могао да каже да ли ће бити кандидат СНС за градоначленика, као ни да ли ће се наћи на одборничкоj листи те странке, jер разговори о томе тек предстоjе на страначким органима.

СНС не кочи реформе

Потпредседник СНС Небојша Стефановић поручио jе да СНС и њен председник Aлександар Вучић нису и не могу бити кочничари реформи у Србиjи.

“Нико у земљи не може да каже да Вучић или СНС могу да буду кочничари било каквих реформи”, рекао jе Стефановић у емисији „Кажипрст“ на Б92 упитан да ли како гледа на критике министра привреде Саше Радуловића да политичке странке коче реформе.

Стефановић jе нагласио и да у области економиjе, коjа ниjе директан посао Aлександра Вучића, доста урађено, и да jе Вучић учествовао у привлачењу многих инвестициjа.

“Tреба да видимо колико jе ко донео инвестициjа, ста jе урадио и шта су резултати. Иза Вучића и СНС стоjе резултати, а сви остали надам се да ће се потрудити да их створе или покажу”, рекао jе он.

Стефановић, коjи jе и председник Скупштине Србиjе, на питање како гледа на критике Радуловића да се стопираjу кључни закони за реформе – међу коjима су закони о приватизациjи, стечаjу, коjи су у скупштинскоj процедури, одговорио jе да се чека захтев владе за сазивање седнице будући да jе парламент у ванредном заседању.

Говорећи о закону о раду, коjи jе на доради, Стефановић jе рекао да важне одлуке не треба доносити на пречац и да се може сачекати неколико дана да се обаве додатни разговори са синдикатима.

“Хаjде да додатно разговарамо са синдикатима, зар разговор шкоди? Mожда имаjу аргумент коjи нису наjбоље сагледани”, рекао jе Стефановић.