Стефановић: Одали смо пошту мајору Драгутину Гавриловићу, али и читавом народу

O

Градки одбор Српске напредне странке, на иницијативу глумца Тихомира Арсића, поставио је нову спомен-плочу мајору Драгутину Гавриловићу и свим барниоцима Београда. Спомен обележје је постављено на углу улица Цара Уроша и Мике Аласа, на месту где је мајор Гавриловић одржао говор војницима пред битку.

Према речима глумца Тихомира Арсића спомен плоча није само у знак сећања на мајора Драгутина Гавриловића, већ „у знак сећања на све  синове Србије који су ратовали од 1912-1918.године“.

Судбина мајора Гавриловића остала је у сенци његовог великог дела, рекао Стефановић

Потрпредседник Главнг одбора СНС и председник Градског одбора Београд др Небојша Стефановић положио је венац на спомен плочу.

„О херојству мајора Драгутина Гавриловића и његовом чувеном говору јавност зна, али мало њих зна шта је било са њим. Судбина мајора Гавриловића остала је у сенци његовог великог дела и чувеног говора војницима који је одржао баш на овом месту пред одлучујућу битку у одбрани Београда. Ипак, чини се да смо њему лично учинили највећу неправду. Управо смо се због тога окупили на овом месту да ту неправду исправимо, али и да бисмо мајора Гавриловића вратили у историјско сећање српског народа“,  рекао је потпредседник Главног одбора Српске напредне странке и председник Градског одбора Београд др Небојша Стефановић.

O

Стефановић: „Надам се да Србија у будућности неће заборављати своје хероје“

Стефановић је у обраћају истакао да Србија мора да иде напред и изразио наду да се у будућности никада више неће заборављати херојe.

„Данас смо одали пошту мајору Гавриловићу , али и другима којима ћемо вратити част, достојанство, славу и поштовање – овим смо одали пошту читавом народу“, додао је Стефановић.

O