Стефановић: Поставили смо амбициозне рокове

nebojsa-stefanovic01

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић данас је посетио полицијске управе у Новом Пазару и Пријепољу где је одржао проширени колегијум са начелницима.

– Поставили смо амбициозне рокове. Хоћемо да видимо у наредна три месеца апсолутно ангажовање свих линија рада полиције и за то имају налог све полицијске управе у Србији – изајвио је министар Стефановић. – Разговарам са људима у полицијским управама, са саобраћајном полицијом, криминалистичком, опште надлежности, са свим људима који учествују у раду и кажем им шта очекујем конкретно од њих.

Министар је рекао да очекује апсолутни рад на сузбијању трговине наркотицима, на сузбијању шверца цигаретама, смањењу свих дела из области општег криминалитета и пре свега рад на расветљавању свих случајева који се тичу тешких кривичних дела, убиства, покушаја убиства и слично.

– Полицијска управа у Новом Пазару као и све остале имаће задатак да у наредна три месеца ураде свој максимум након чега ћемо направити пресек и анализу шта је то где имамо проблеме, где треба да појачамо рад, да ли има неко ко је одговоран за пропусте и наравно, као што сам рекао људима из полицијске управе, они који буду радили треба да буду унапређени и да остану на својим местима, они чији резултати нису адекватни треба да се сами склоне или ће бити смењени – закључио је министар Стефановић.

Министар Стефановић је оценио да је безбедносна ситуација у Новом Пазару -сложена, али стабилна,а да би потенцијални проблем могли да направе људи који се враћају с ратишта у иностранству.

– То није карактеристика само Новог Пазара, али је то један од безбедносних ризика јер ти људи када се врате могу постати претња по безбедност. Србија има озбиљне безбедносне службе које се баве тим проблемом и нећемо дозволити да он ескалира. У овом тренутку нема екстремних изазова, али ћемо наставити да пратимо ситуацију- рекао је министар и додао да од новопазарске полиције очекује већи ангажман на спречавању уласка илегалних имиграната на територију Србије с Косова, сузбијање трговине наркотицима и шверца акцизне робе.

Поводом саобраћајне несреће на Бранковом мосту, министар је изјавио да су сви „кантримени“ проверени, укупно 86, сви власници као и „мини мориси“ који су у земљи регистровани, такође су проверени.

– Сумњамо да се ради о возилу које има стране регистарске ознаке и вероватно је да то није возило које је регистровано у нашој земљи. Ми управо према серијским бројевима које смо нашли на ретровизору и одређеним деловима које смо нашли на средњој левој коловозној траци, покушавамо са страним партнерима да направимо анализу у којој фабрици је возило направљено и дођемо до, да кажем, дилера које је то возило добио – рекао је министар Стефановић.

Извор: Министарство унутрашњих послова