Стефановић: Приоритет угрожени грађани

nebojsa-stefanovic-traze-se-strane-tablice

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић одржао jе данас састанак ужег оперативног тима за ванредне ситуациjе, са коjег jе поручено да се ситуациjа на терену прати непрекидно, да се редовно издаjу упутства за евакуациjу, као и да има довољно људи и опреме за пружање помоћи.

Стефановић jе, на састанку са представницима ресорних министарстава и jавних предузећа, поручио да су приоритет угрожени грађани и захтевао да буде обезбеђено све што jе неопходно, у виду хране, воде, средстава за хигиjену.

Kако се наводи у саопштењу MУП-а, према извештаjу Републичког Хидрометеоролошког завода, у коjем даноноћно прате развоj временских прилика у Србиjи, за сад не треба очекивати веће поплавне таласе на великим рекама и нема разлога за панику.

Представници Црвеног крста рекли су на састанку да имаjу довољне количине хране, воде, кабаница, ћебади и свега осталог што jе неопходно и да jе у току дистрибуциjа помоћи грађанима на угроженим подручjима, коjа ће бити настављена до кад буде потребно.

У саопштењу се додаjе и да jе напаjање електричном енергиjом прекинуто само у поплављеним подручjимам, искључиво из безбедностих разлога.

Извор: Танјуг