Стефановић разговарао са представницима Независног синдиката полиције

NSМинистар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је са представницима Независног синдиката полиције који су ноћас прекинули штрајк. Том приликом министар је изразио наду да ће се проблеми у будућности решавати искључиво социјалним дијалогом.

„Сутра ћемо наставити разговоре о закључењу новог колективног уговора за припаднике Министарства унутрашњих послова. Очекујем да до краја октобра завршимо разговоре и са представницима два репрезентативна синдиката потпишемо колективни уговор“ рекао је министар Стефановић након састанка.

Министар је истакао да проблеми очигледно постоје, било да је реч о исплати заосталих трошкова или униформама које годинама нису куповане.

„Покушаћемо да један део проблема решимо до краја године. Део униформи биће подељен по плану који је договорен, а разговараћемо и о исплати заосталих трошкова. Верујем да ће полицајци схватити у каквом је стању држава и зашто није могуће нешто урадити у пуном обиму, иако бих то волео. Финансијска ситуација није таква због ове Владе, али трудићемо се да покажемо припадницима полиције шта реално можемо да урадимо“ поручио је министар.

Председник Независног синдиката полиције Велимир Лукић након састанка изразио је задовољство у име свих полицијских службеника што је настављен социјални дијалог.

„Договорили смо реализацију наших захтева и мислим да ће сви после штрајка и наставка дијалога бити веома задовољни“ закључио је Лукић.

Извор: Министарство унутрашњих послова