Стефановић: Синдикалне вође не могу да воде политику владе

nebojsa-stefanovic-traze-se-strane-tablice

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jе да вође полициjских синдиката не могу да воде политику Владе Србиjе и MУП-а, истакавши да му jе жао што се неки, коjи се данас жестоко боре за своjа права, раниjе нису тако борили против корупциjе и криминала коjи су уништили земљу.

Стефановић jе, поводом наjављеног штраjка синдиката полициjе окупљених у Социjално-полициjски фронт, рекао да се MУП труди да обезбеди боље услове за рад полициjе, наводећи да ће ове године после много времена полицаjци добити нове униформе и део опреме, али да новца нема.

“Новца нема, jер су неки пре нас разорили и опљачкали земљу. Данас не могу да кажем људима да ће бити повећања плате, и то за наjмање годину дана, иако бих волео да тако нешто можемо да кажемо. Aли то нисмо зарадили и тог новца нема”, рекао jе Стефановић Танјугу.

Mинистар jе рекао да су неке синдикалне вође “постале политичари” и да хоће да воде политику MУП-а и Владе Србиjе, али jе истакао да са политичарима као министар “нема шта да разговара, нити ће”.

“Хоћу да разговарам с нормалним људима и са онима коjи представљаjу синдикат, кад за то дође време и кад будемо разговарали о свему ономе што може да унапреди положаj полициjе, али са политичарима нећу да разговарам”, рекао jе Стефановић.

Oн jе додао да су они коjи не схватаjу улогу полициjе, коjи покушаваjу да уцењуjу и руше државу, “срамота и полициjе и Србиjе”.

Стефановић jе рекао и да му jе жао што се неки коjи се данас жестоко боре за своjа лична права нису тако жестоко борили и против корупциjе и криминала коjа jе уништила земљу.

“Гледали су прилично пасивно на то, а увек можете да подигнете своj глас кад се у земљи дешава корупциjа коjа jе уништила и државу и MУП”, рекао jе Стефановић.

Извор:  Танјуг