Стефановић: Tрага се за аутомобилом страних таблица

nebojsa-stefanovic-nisam-plagirao-rad

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jе данас да jе у удесу на Бранковом мосту, када jе страдао Лука Jовановић, учествовало возило коjе jе то ноћи наjвероватниjе имало стране таблице.

Mинистар би, каже, волео да утврђивање чињеница иде много брже и додао да се тренутно ради анализа пронађених делова аутомобила након удеса и у сарадњи са Интерполом трага за возилом.
“Са Интерполом и нашим страним партнерима утврђуjемо коjе jе године у фабрици произведено ово визило, коме jе продато и да на такав начин дођемо и до власника возила и евентуалног починиоца”, рекао jе Стефановић Танјугу.

Прате се, каже, и сви гранични прелази, “анализираjу видео снимци од те ноћи, као и административна линиjа и може да се каже да jе реч о возилу коjе jе те ноћи наjвероватниjе имало стране регистарске ознаке”, што jе установљено према величини таблице коjа се види на видео снимку.

Mинистар jе подвукао да jе решавање тог случаjа потпуни приоритет за српску полициjу, да се разматра на наjозбиљниjи могући начин и да полициjа у овом тренутку неће никога штити и поред сличних прича коjе су се поjавиле у jавности.
“Полициjа неће никога штитити нити нам пада на памет да нешто слично радимо. Tрудићемо се и волео бих да све иде много брже него што се дешава у овом тренутку, али смо максимално посвећени овом послу и учинићемо све да у наjкраћем року пронађемо починиоца овог злочина”, поновио jе Стефановић.

Mинистар jе додао и да, на жалост, камере коjе су те ноћи радиле нису могле да идентификуjу регистарксу таблицу аутомобила, већ само модел возила.

Стефановић jе истакао да су прегледани и снимци са свих постоjећих камера у бочним улицама коjе су снимале саобраћаj у том тренутку, непосредно пре и непосредно након тога, али да се на свима тим видео снимцима види иста ствар – само марка возила.
“Види се само коjе jе возило у питању, али ниjедна камера ниjе подешена тако, jер то и нису камере коjе томе служе, да региструjе таблице, односно регистарску ознаку возила”, рекао jе министар.

Oн jе навео и да jе српска полициjа, поред дописа Интерполу и онога што предузима криминалиштичка полициjа, урадила интервjу и полиграфска тестирања са свим лицима коjа су власници истих возила у земљи и неке од њих искључила.

Стефановић jе закључио да се у сарадњи са Интерполом ради на утврђивању возила коjе има ознаке страних држава и полициjа хоће да покаже да ће уложити сваки могући напор да се таj слуцаj шсто пре реши.

На Бранковом мосту 26. jула Луку Jовановић ударио jе “мини морис кантримен”.

Извор: Танјуг