Стефановић: У наредних неколико дана одлука СНС о Београду

kaziprst

Председник Народне скупштине Републике Србије, потпрдседник СНС и председник Градског одбора Београд Небојша Стефановић гостујући у емисији „Кажипрст“ на ТВ Б92 рекао је да ће у наредних неколико дана бити донета одлука о иницијативи тог одбора за покретање промене власти у Бепграду. Стефановић је додао да напредњаци нису разговарали о томе ко би могао да буде њихов евентуални кандидат за градоначелника Београда.

„ Коначна одлука није донета. Градски одбор је предложио председнику странке Александру Вучићу и Главном одбору да донесу одлуку о покретању промене власти у Београду“, објаснио је Стефановић.

Стефановић очекује да одлука буде позната пре 25.септембра

Председник Градског одбора Београд СНС Небојша Стефановић очекује да одлука буде позната пре 25.септембра, и додаје да ће се, ако иницијатива буде позитивно прихваћена, сести након тога са градским одборима ДСС и СПС, и да се види шта даље.Према Стефановићевим речима СНС не бежи од избора, али о свему ће се разговарати са градским одборима СПС и ДСС.

„У Београду тренутно нема ниједног значајног пројекта који се ради, Ђилас користи позицију на којој се налази за нападе на републичку владу и за учвршћивање својих позиција унутар ДС, а Београду је потребна сарадња градских и републичких власти“, сматра Стефановић.

СНС има довољно кадрова на нивоу града, навео је Стефановић

Лидер напредњака Београда Небојша Стефановић каже  да уопште није разговарано ко би из те странке могао да буде кандидат за градоначелник Београда, наводећи да СНС има довољно кадрова на нивоу града па и за градоначелника, али да је бесмислено о томе разговарати сада када нема избора.

Коментаришући промене изборног система Стефановић истиче да би они који су променили такав начин бирања првог човека града 2008. године, када су знали да не могу да победе Вучића, сада након пет година хоће да врате тај систем.

Он је упитао зашто се то помиње сада, а не рецимо пре пет месци него тек пре пет дана као и да ли у било којој демократској земљи постоји могућност да се изборни систем мења непосредно пред изборе.

“Тиме се руши основни постулат демократије“, оценио је Стефановић.