Стефановић: У току истрага о покушају уцене премијера

nebojsa-stefanovic-premijer-ucena-mup (1)

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је , поводом медијских написа о покушају појединих шефова полиције да уцењују премијера Александра Вучића, да је истрага везана за овај случај у току.

“Узете су изјаве свих учесника и јасно је да је у читавом поступку било неправилности”, рекао је министар Стефановић Тањугу.

“Нећу дозволити да се било ко крије иза полицијске значке и инсистираћу на утврђивању одговорности као и кажњавању свих који су се огрешили о закон и правила службе”, рекао је Стефановић.

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је раније данас у Сремској Митровици да ће сви они који мисле да Србијом може да се управља помоћу завера морати да се суоче са чињеницом да су се времена променила.

Премијер је, на питање новинара о информацији у медијима да су га неки шефови полиције уцењивали, рекао да о томе не би да говори, пре свега зато што “никада неће дозволити да га неко уцењује, рекетира или се на такав начин понаша према било коме у Србији”.

“Сви који пате од разних теорија завере и мисле да тако могу да управљају Србијом, као што су то радили у претходних 20 година, нека добро размисле – времена су се променила и Србија ће бити нормална и уређена земља “, поручио је Вучић.

Према писању београдских медија, одређени полицијски фукционери су половином маја премијеру јавили да је његов малолетни син Данило (16) на сплаву “Ривер” претукао голмана Владимира Стојкоивћа, што се накнадном истрагом утврдило да су те оптужбе биле лажне.

Извор: Танјуг