Стефановић: Вучић смета многима

NEBOJSA STEFANOVICMинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић изjавио jе да никада не треба потценити могућност угрожавања безбедности премиjера Aлександра Вучића, jер политика коjу води смета многима.

Упитан о изjавама два државна функционера коjи говоре да jе безбедност премиjера угрожена, Стефановић jе у интервjуу за “Србиjу Данас” рекао да “све чињенице jасно указуjу на то да jе безбедносна процена за Aлександра Вучића увек таква”.

Oн jе обjаснио да до тога долази “пре свега зато што jе (Вучић) човек коjи ужива наjвеће поверење код људи” и “зато свако зна да би ако би угрозио њега, угрозио државу на наjозбиљниjи начин, односно угрожава и Владу, политичку странку коjа jе на власти”.

“Kолико jе то озбиљно, процену даjу воjне службе безбедности, службе коjе имаjу наjвише података о свему томе, али jе реално да то никада не треба потценити, нико са тим не сме да се игра”, рекао jе Стефановић.

Према његовим речима, политика коjу Вучић води, “да Србиjа иде ка Eвропскоj униjи и задржава своjе партнерство са Русиjом, смета многима, пре свега, због потенциjалног, а врло вероватног, jачања наше привреде и економиjе.”

“Tада имате ситуациjу да многима коjима ћете избити таj новац смета.Tаj новац коjи jе до сада ишао у неке друге земље, сада ће ићи у Србиjу, и наравно да ће другима то сметати”, рекао jе Стефановић.

Oн jе нагласио и да “jака Србиjа, коjа зна шта хоће, коjа никога не моли за било шта, коjа не клечи, већ хоће да буде партнер, први пут сама одлучуjе шта жели да ради, jе нешто што годинама нисмо имали и што не одговара такозваним већим играчима”

“И зато jе безбедносна ситуациjа везана за премиjера увек комплексан посао и то се никад не потцењуjе”, нагласио jе министар унутрашњих послова.

Извор: Танјуг