Стефановић: За неколико недеља извештаj о Kосмаjцу

kzn10

Mинистар унутрашњих послова Небоjша Стефановић рекао jе у интервјуу за „Курир“ да је недавно формирана Радна група како би се истражили нелегални послови  Драгослава Kосмаjца. Подсетимо, име Драгослава Kосмаjца у jавности jе почело да се помиње када га jе недавно премиjер Србиjе Aлександар Вучић означио као наjвећег нарко-дилера у Србиjи.

Радна група jе до сада направила озбиљан извештаj. Министар Стефановић напомиње да је Радна група направила попис целе имовине, свега што jе доступно и званично у свим државним органима.

“Посао ниjе завршен, интензивно се ради и jош има много посла. Поред MУП, у то су укључене и друге безбедносне службе у Србиjи, али финансиjске и институциjе. Испитуjе се да ли постоjи веза Kосмаjца и других криминалних кругова”, навео jе министар Стефановић.

Стефановић jе додао да се испитуjу сви аспекти стицања те имовине, сви аспекти како jе таj новац коришћен, а таj посао ће бити приведен краjу за неколико недеља, „па ћемо моћи да презентујемо све или највећи део тог извештаја“, оценио је министар унутрашњих послова Небоjша Стефановић.

На питање да ли ће Kосмаjцу, уколико се врати у Србиjу, бити одузет пасош, Стефановић jе рекао, да се у овом тренутку тражи да се установи да ли постоjи икаква индициjа да jе он имовину стекао вршењем кривичног дела.

“Tек ако се такве индициjе поjаве и ако будемо, у сарадњи с тужилаштвом, имали налог за лишавање слободе, тог тренутка ћемо му и одузети пасош и лишити га слободе. Aли за то требаjу докази”, додао jе Стефановић.