Стефановић: Задатак студената KПA изградња безбедне Србиjе

3333za sajtnebojsa-stefanovic-kpa secenaНа Kриминалистичко-полициjскоj академиjи данас jе нова генерациjа младића и девоjака почела школовање, уз поруку министра унутрашњих послова Небоjше Стефановића да jе њихов задатак изградња модерне, безбедне и просперитетне Србиjе.

Новоj генерациjи око 500 младића и девоjака Стефановић честитао на томе што су се определили за неку од различитих врста полициjског позива, поручивши да га обављаjу часно, поштено и у складу са законом.

Oн jе, подсетивши да jе влада покренула низ реформи усмерених ка стварању модерног, развиjеног и демократског друштва, навео да будући припадници MУП-а и полициjе у томе имаjу важну улогу.

“Желим да заjедно градимо модерну, просперитетну Србиjу, у коjоj ће њени грађани бити безбедни”, истакао jе он.

Према његовим речима, неки од студената KПA кад заврше школовање, бавиће се jавним редом и миром, борбом против организованог криминала, тероризма, а при томе свако од њих мора да води рачуна о професионализму и да поступа у складу са законима.

Стефановић jе навео да одступање од тих норми не сме бити толерисано, а онаj ко прекорачи овлашћења мора бити оштро санкционисан.

Mинистар jе истакао и да су студенти KПA одабрали часну и одговорну професиjу, коjа jе од изузетног интереса за грађане и државу. Oн jе додао и да jе циљ да у Србиjи буде омогућена безбедност за све њене грађане, али и странце коjи бораве у нашоj земљи, а понашаjу се у складу са законима.

Стефановић jе навео и да jе српска полициjа међу десет полициjа у свету коjе су наjпожељниjе за међународну сарадњу, нагласивши да jе намера руководства MУП-а да се то jош више унапреди.

После свечаног приjема нове генерациjе студената, Стефановић jе отворио спомен-собу посвећену Aрчибалду Раjсу, утемељивачу полициjског школства у Србиjи.

Kриминалистичко-полициjска академиjа jе високо школска установа са основним академским студиjама криминалистике, форензичког инжењерства и информатике и рачунарства.

На KПA се организуjу и основне струковне студиjе из криминалистике, са две изборне групе – криминалистичко-форензичка и полициjско-безбедносна група.

Извор: Танјуг