Стефановић: Увек ћемо бити поносни на полицајце који су дали животе за Србију

s-valjevo-velika-2

Министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић открио је данас спомен – плочу погинулим полицијским службеницима Полицијске управе у Ваљеву од 1994. до 1999. године и истакао да ће Србија увек бити поносна на те људе који су не жалећи своје животе штитили нашу државу и њене грађане.

Стефановић је током обиласка Полицијске управе у Ваљеву, указао да је сваки радник МУП-а свестан да обављајући своје свакодневне задатке може доћи у ситуацију да ризикује свој живот за слободу и безбедност других људи и замолио грађане да то разумеју и поштују.

“Заувек смо поносни на ове људе и увек ћемо их се сећати. Њихове породице не смемо да заборавимо, јер су они животе дали за Србију”, рекао је Стефановић и указао да полиција данас ради, можда, најтежи и најкомплекснији посао у земљи.

Говорећи о раду Полицијске управе у Ваљеву, Стефановић је рекао да полиција бележи добре резултате који су из месеца у месец све бољи.

Према његовим речима, полицајци у овој управи свесни су чињенице да само посвећеним радом могу да придобију поверење грађана.

“Поверење грађана се не стиче лако и не може да буде засновано само на рутинском раду, већ на посвећеном, по коме ће грађани познавати своје полицајце, знати шта раде, а и полицајци ће знати ко живи у којој улици и ко су људи на које треба обратити пажњу да би остали грађани били безбедни”, истакао је министар полиције.

Нагласивши да у борби против криминала и корупције не сме бити пропуста, поштеђених и повлашћених, Стефановић је подвукао да је МУП у последњих годину дана интензивно радио на томе да покаже да нема заштићених.

“Никога неће штитити ни партијска књижица, ни полицијска значка, ни материјални и друштвени статус. Сви који се огреше о закон одговараће”, истакао је Стефановић.

Министар је најавио да ће почетком септембра у Ваљеву бити одржан дефиле припадника полиције и трибина о безбедности, као и да је то дан који ће полиција даровати грађанима овог града.

Извор: Министарство унутрашњих послова