Навигација

Информације о плану да се изведе атентат на председника Вучића веома озбиљне

 „Информације о плану да се изведе атентат на председника Александра Вучића веома су озбиљне и Србија их је добила од једне од држава чланица Европске уније која има основ за поседовање таквих сазнања, о чему у овом тренутку не могу да дам више информација јавности.

Министар Стефановић са припадницима 310. самоходног ракетног дивизиона за ПВД у Крагујевцу

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас припаднике 310. самоходног ракетног дивизиона за ПВД који су ангажовани у саставу стално задејствованих снага за контролу и заштиту ваздушног простора Србије у околини Крагујевца.

Разноразне „стручњаке“ узнемири сваки потез државе усмерен на јачање Војске Србије

Морам да приметим да разноразне назовистручњаке, како у земљи, тако и у иностранству, толико узнемири сваки потез државе усмерен на јачање Војске Србије и побољшање животног стандарда српских војника да више не успевају ни да прикрију своје праве мотиве.

Обележена годишњица смрти великих српских војсковођа Павла Јуришића Штурма, Живојина Мишића и Петра Бојовића

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић предводио је данас државну церемонију полагања венаца и одавања почасти поводом обележавања 100 година од смрти генерала Павла Јуришића Штурма и годишњице смрти генерала Живојина Мишића и Петра Бојовића на Новом гробљу у Београду.

Повећање плата припадницима Гарде од 10 одсто

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић најавио је данас, обраћајући се на конференцији за медије након реферисања о резултатима анализе стања, оперативних и функционалних способности Војске Србије за 2021. годину, да ће плате припадника Гарде Војске Србије бити повећане за нових 10 одсто. 

Председник Вучић присуствовао реферисању о резултатима анализе стања, оперативних и функционалних способности Војске Србије за 2021. годину

Председник Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић присуствовао је, заједно са потпредседником Владе и министром одбране др Небојшом Стефановићем и начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем, реферисању о резултатима анализе стања, оперативних и функционалних способности Војске Србије за 2021. годину у Дому Гарде на Топчидеру.

Министар Стефановић обишао „Прву искру“ у Баричу

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић обишао је данас производне погоне предузећа "Прва искра – наменска производња" у Баричу у којима се врши производња различитих експлозива за војне потребе, где је разговарао са руководством и радницима.

Уручени кључеви станова за снаге безбедности у Новом Саду

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас уручењу кључева новоизграђених станова у насељу Југовићево у Новом Саду припадницима Министарства одбране и Војске Србије и других снага безбедности, као и породицама погинулих бораца. У три нове зграде у овом новосадском насељу у наредним данима уселиће се 140 припадника система одбране, навео је министар Стефановић.