Навигација

Министар Стефановић најавио наставак серијала "Војска Србије за децу"

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић најавио је данас наставак серијала кратких едукативних филмова „Војска Србије за децу“, који на занимљив и приступачан начин представља сегменте војне тематике.

Готово 170 припадника Министарства одбране и Војске Србије на 35. Београдском маратону

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић пожелео је пуно успеха припадницима Министарства одбране и Војске Србије на 35. Београдском маратону, на ком традиционално учествују у великом броју.

Врхунски резултати војних вишебојаца на трци "Трибалион"

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић честитао је припадницима спортске секције војног вишебоја Војне академије и Војне гимназије на оствареним резултатима, које су постигли на планинској трци са препрекама "Трибалион" одржаној данас на планини Тари у до сада најјачој конкуренцији од преко 2.000 такмичара.

Састанак министра Стефановића са епископом сремским Василијем

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је са епископом сремским Василијем о обележавању стогодишњице уједињења покрајинских цркава у јединствену Српску Православну Цркву и почетка рада Светог Архијерејског Сабора.

Министар Стефановић уручио медаљу најбољој сестри ВМА

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручио је данас медаљу за најбољу сестру на свечаности поводом обележавања Међународног дана сестринства која је ове године припала медицинској сестри Мари Тешић из Службе за здравствену негу Војномедицинске академије. Честитајући празник свим медицинским сестрама, министар Стефановић рекао је да то колико је медицинска сестра важна разумемо и те како у тешким тренуцима.

Министар Стефановић о разним „стручњацима“ и њиховим тумачењима редовног војног рока

„Као све одговорне државе у свету и ми опремамо и градимо јаку Војску Србије да би живели у миру и стабилности. Никоме не претимо, никога не угрожавамо, чувамо свој народ и своју земљу. У исто време градимо никад конкретније и видљивије мостове сарадње са комшијама у региону, усмерене на стварање бољих услова живота за све људи који живе на овим просторима.

Ускоро предлози модела за обавезни војни рок, следе разрада и јавна расправа

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић рекао је данас у директном укључењу за телевизију “Euronews Srbija” да ће у наредне две недеље Министарство одбране предложити председнику Републике Србије Александру Вучићу моделе по којима би могло да се обавља обавезно служење војног рока, а онда ће уследити дужа јавна расправа после које ће бити донета одлука да ли ће бити обавезног служења војске.

Министар Стефановић на додели станова у Нишу: Хвала вам на верној служби отаџбини

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић уручио је данас кључеве за 33 стана и девет уговора о закупу стана на неодређено време припадницима Министарства одбране и Војске Србије у Дому Војске у Нишу.