Навигација

Војска Србије показаће на Пештеру своју снагу, опремљеност и обученост

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић рекао је данас да ће, по наређењу председника Србије и врховног команданта Војске Александра Вучића, Војска Србије у недељу на Пештеру показати своју снагу, опремљеност и обученост у највећој вежби која се одиграва у Србији у последњих неколико деценија.

Тражим да се утврди одговорност за експлозије

Потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић изјави је данас Тањугу да је најважније да у синоћној експлозији у кругу фабрике "Слобода" у Чачку нико није настрадао, али да тражи да се утврди чија је одговорност што смо у овако кратком року имали два инцидента.

Ђилас и његови разни сарадници никада не пропусте прилику да кажу нешто што ће нашкодити интересима Србије

Док су се војници, ватрогасци, радници, медицинари и сви други ноћас лавовски борили да у „Слободи“ у Чачку не буде даље опасности, они су се добро наспавали и поседали јутрос у кафиће да чили и орни кажу све што горе о овим људима који су радили целу ноћ, али и о сопственој земљи.

Стефановић за „Скај Њуз“: Војно смо неутрални, то је наша предност

Британски „Скај Њуз“ оценио је да је недавна посета министра одбране Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске Бена Воласа Србији, чији је домаћин био потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић, знак жеље Краљевства да се ојачају везе са државом са којом није увек било на истим странама.

Тактичке вежбе као увод у завршну здружену вежбу 27.јуна на Пештеру

На војним полигонима широм земље у току су тактичке вежбе које су увод у завршну здружену вежбу која ће бити изведена 27. јуна на Пештеру, по наређењу председника Александра Вучића, и која ће бити једна од највећих војних вежби у Србији последњих деценија.

Већ данас морамо размишљати шта су бојна поља сутрашњице

 Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић поручио је данас да реформе и развој не смеју бити само пуке, апстрактне речи и да Република Србија и њен систем одбране озбиљно размишљају о свим изазовима које будућност носи, како би били кадри да на њих одговоре.

Честитка министра Стефановића поводом Дана службе ваздушног осматрања и јављања

Свим припадницима службе ваздушног осматрања и јављања честитам 18. јун - Дан службе.

Србија је данас озбиљна земља која брине о својој Војсци

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић присуствовао је данас у ваљевској касарни „Војвода Живојин Мишић“ свечаности полагања заклетве војника на добровољном служењу војног рока јунске генерације.