Навигација

Наставак сарадње у области унутрашњих послова између Србије и Кине

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић разговарао је данас са амбасадором Народне Републике Кине Чен Бо о наставку сарадње у области унутрашњих послова. 

Џихадисти на КиМ имају подршку приштинске власти

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да приштинска власт има благонаклон однос према џихадистима који су се на КиМ вратили са ратишта из Сирије и Ирака и да је то велика опасност.

Треба спречити политизацију Интерпола

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да Србија аргументима покушава да објасни чланицама Интерпола зашто тзв. „Косово“ не треба да постане део те организације, као и да треба зауставити и спречити политизацију те полицијске организације.    

Жандармерија је јединица од које се највише очекује

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић присуствовао је данас у Наставном центру „Јасеново“ приказу дела селекционе обуке 63 полазника који желе да буду припадници Жандармерије. 

„Саветовалиште за безбедност“ у Панчеву је најбољи пример рада полиције у заједници

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић истакао је да је „Саветовалиште за безбедност“ у Панчеву, кроз које је од оснивања априла 2016. године корисне информације и савете добило 2.115 грађана, најбољи пример рада полиције у заједници. 

Ово ће бити година у којој се најинтензивније инвестира у СВС

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је у Панчеву да ће током ове године Сектор за ванредне ситуације добити највећи број нових ватрогасних возила у последњих десетак и више година, што ће допринети још ефикаснијем раду ватрогасаца-спасилаца. 

МУП наставља снажне активности које треба да спрече тзв. „Косово“ да постане део Интерпола

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је данас да Министарство унутрашњих послова наставља снажне активности које треба да спрече такозвано „Косово“ да постане део Интерпола.

Северна Македонија погазила суштину међународног права одлуком да не изручи Морину

„Одлука надлежних органа Северне Македоније да не постоје услови за изручење Томора Морине нашој земљи говори да су погазили суштину међународног права и дубоко повредили сећање на све невине жртве које су страдале од осумњиченог Морине."