Навигација

Актуелна власт, за разлику од претходне, не прави разлику међу жртвама

  • 11.10.2018

Извор: Printscreen TV Pink

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да се од почетка године у Београду догодило 17 убистава са елементима организованог криминала и да је осам случајева до сада разрешено.

Стефановић истиче да актуелна власт, за разлику од претходне, не прави разлику међу жртвама и да јој је важно да се разреши свако убиство.

Он је рекао да полиција са Тужилаштвом интензивно ради на решавању још неколико случајева убистава у престоници и да ће, према његовом уверењу, бити разрешени "релативно брзо".

Министар је навео да се у периоду од 2001. до 2012. године дешавало 250 убистава годишње, а да данас опозиција често, каже, подмеће лажне податке и износи тврдње да у Београду није разрешено ниједно убиство.

"Разрешено је осам убистава и то много бољи резултат него раније. Није добро када се деси и једно убиство, али у њихово време су убијани војници, људи који су имали другачије политичко мишљење, убијани су истраживачки новинари", рекао је Стефановић.

Он је критиковао поједине посланике опозиције који су, како каже, на помињање убиства Милана Пантића и Ранка Панића напустили јучерашњу седницу скупштинског Одбора за одбрану и унутрашње послове и тако показали да "им њихова смрт није важна јер нису били на њиховој страни".

Стефановић је казао и да је одмах после седнице један посланик написао твит који, каже, нема никакве везе са истином и који је хтео да "искриви оно што је Стефановић рекао". 

Министар је навео да су на његово помињање убиства Милана Пантића и Ранка Панића посланици опозиције напустили седницу Одбора јер "нису желелли да слушају имена тих људи".

"То је скандалозно. За њих, очигледно, Пантић и Панић нису довољно добри јер нису били на њиховој страни, па им њихова смрт није важна."

Стефановић је нагласио да је једнако ужасно убиство и Славка Ћурувије и Милана Пантића и да ту нема разлике. 

"Нико није рекао да му је више жао једног или другог. За људе у штабу Драгана Ђиласа, Вука Јеремића, Бошка Обрадовића и других то није исто, они неће да изговоре имена Пантића и Панића, а кад неко други изговори они напуштају салу", казао је Стефановић.

Он је истакао да је актуелна власт открила убице и Славка Ћурувије и Ранка Панића, а да је претходна власт годинама руководила безбедносним апаратом, али да је та убиства нису занимала. 

"Нису нашли за сходно да пронађу убице тих људи, па ни Славка Ћурувије којег злоупотребљавају, али ни других који су очигледно за њих мање вредни", закључио је Стефановић.


Извор: Танјуг