Навигација

Безбедносна ситуација на КиМ је сложена

  • 01.11.2018

Извор: МУП РС

Безбедносна ситуација на Косову и Метохији је сложена, каже министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и додаје да председник Србије Александар Вучић није непријатељ Албанаца који живе на КиМ, већ оних који желе да протерају и убију Србе који живе у јужној покрајини.

Коментаришући изјаву брата Рамуша Харадинаја да је убијао Србе и "да му је жао што их није убио више", али и то што се у приштинским медијима Вучић етикетиран као највећи непријатељ независности Косова и да се спрема хаос на мосту на Ибру на Дан албанске заставе, Стефановић каже да је то све већ познато и да је ситуација сложена. 

"Председник није непријатељ Албанаца, они живе на територији наше земље на КиМ. Александар Вучић јесте непријатељ оних људи који мисле да питање Срба на КиМ могу решити тако што ће да их протерају или убију, да им узме органе. Они који тако мисле су наши напријатељи", нагласио је Стефановић.

Он је додао да се председник труди да заштити права Срба, јер су они данас угрожени на КиМ, да се бори за њихову безбедност, сигурност, право да раде, за њихов живот. 

"То што Кадри Весељи црта Вучићу мету на челу то није први пут да ради. Он то ради да прикрије многе ствари који њима не иду на руку. Њима у међународној заједници не иде како су замислили", додао је министар.

Извор: Танјуг