Навигација

Бољи статус војника по уговору

  • 13.09.2021

Извор: Министарство одбране

Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић изјавио је данас да је питање статуса војника по уговору једно од важних питања које жели да реши и унапреди.

"Заједно са колегама из Министарства, сваког дана напорно радим на томе да нађем решење којим би ови људи имали чврсту гаранцију останка у војсци и надам се да ћемо ускоро моћи да представимо модел којим ће они бити задовољни. За нас је војник најважнији, јер су војници снага војске и њен најважнији ресурс", рекао је Стефановић за Танјуг.

Он је истакао да ће од данас и војници по уговору моћи да подижу стамбене и друге кредите код банке "Поштанска штедионица".

"Данас могу да их обрадујем споразумом које је Министарство одбране постигло са ''Поштанском штедионицом'', а којим се војницима по уговору омогућава да подигну стамбене кредите, ауто кредите и другу врсту кредита до 40.000 евра, а што такође имају могућност и други запослени на неодређено време", прицизирао је Стефановић.

Он је истакао да је то само први корак у подизању стандарда војника и свих припадника Министарства одбране.

"Важно ми је да сваког дана тражимо нова решења којима бисмо подигли стандард свих запослених и омогућили бољи стандард свим војницима и припадницима Министарства одбране", рекао је Стефановић.

Извор: Танјуг