Навигација

Бројне нелогичности, испитујемо ДНК отиске

  • 15.06.2018

Новинар Стефан Цветковић тренутно је у Управи криминалистичке полиције, где ће дати исказ, рекао је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и истакао да је у истрази његовог нестанка било доста нелогичности које нису смеле да буду подељене са јавношћу, а да се велики број ДНК отисака, узетих са Цветковићевог возила и сата који је пронађен, и даље пореде. 


Подсетио је да је претходна два дана око 300 припадника полиције, са хелихоптерима и трагачким псима, детаљно претраживало подручје око Беле Цркве. 


У рекордном року урађено је много оперативних ствари. Много људи у лабораторији добро је урадило свој посао, врло напорно како би се дошло до података", рекао је министар на ванредној прес конференцији. 


Стефановић је упозорио на све више лажних вести које се појављују, попут вести о загађеној води у Београду. 


И у другим земљама упозоравају на лажне вести. Проблем је што људи не сматрају да треба да сносе одговорност и да је потпуно у реду да неко каже да је вода затрована, а да онда дође и каже ја сам то видео на друштвеним мрежама"". 


Поручио је и да му се чини да се неки радују да кажу нетачну информацију, као да ће од исте да профитирају и додао да је исто тако било када је претучени полицајац из Лазаревца наводно прво некоме ударио шамар".


"И ту креће спин. Ради се о исправном момку који има породицу, живи са родитељима. Онда га неко нокаутира, и кад падне на земљу шутира. И то је супер", рекао је Стефановић. 


Апеловао је на све људе који су изнад ситног политиканског профитерства да се овакве ствари не дешавају, а онима који то раде поручио да размисле да ли и коме чине услугу ширењем таквих лажних информација. 


Стефановић је захвалио председнику Србије на свему што је учинио на подизању капацитета безбедносних снага које су сада способне да изађу на крај са било чим се сусрећу, а уједно захвалио свима који су им пружили подршку у раду.