Навигација

Важно је да дијалог постоји

  • 09.10.2019

Извор: Printscreen

Важно је да дијалог постоји и потребно је разговарати шта је то што можемо да поправимо када су у питању изборни услови, изјавио је данас члан Главног одбора СНС Небојша Стефановић и додао да би више волео да је дијалог власти и опозиције могао да се води без долазака странаца.

„Волео бих да смо то могли да урадимо сами, нисам пресрећан што је морао да дође неко из иностранства да нам покреће дијалог, али можда као друштво још нисмо зрели и способни да то урадимо сами, што показује слабости нашег друштва и на томе морамо да радимо“, казао је Стефановић новинарима у Београду.

Додао је да се нада да ће сви који дођу на разговоре у Скупштину Србије имати конструктувне предлоге.

Према његовим речима, током разговора са представницима НВО чуо је више конструктивних предлога, од којих су неки већ имплементирани, а неки ће тек бити кроз измене закона.

„Дијалог је увек важна ствар, али сви морају да буду спремни на то да ћете чути и нешто што вам се не свиђа. СНС, као један од политичких актера, спремна је да чује ствари о којима не мисли исто, али исто тако позивам и остале да, када ми нешто кажемо, немају став - то нам се не свиђа јер то ви кажете“, навео је.

Истакао је да му је драго што се дијалог води у парламенту јер, како каже, то је право место.

Наводи и да су изборни услови данас бољи него што су икада били, да нису идеални, али да су бољи него што су били 2012. године и у том смислу подсећа на кампању која је вођена против Томислава Николића.

„За нас је важно да дијалог постоји и да се о тензијама у друштву разговара са сваким ко мисли да можемо нешто заједнички да урадимо. Мислим да је дијалог добар приступ, а не деструкција. Потребно је разговарати о томе шта је то што додатно можемо да поправимо, иако су изборни услови исти од 2012. Године“, навео је.

Стефановић каже да му је чудно то како је људима којима је систем био супер док су били на власти, исти тај систем и исти закони сада нису добри.

„Требали сте онда да нам оставите боље, али смо ми за разлику од њих спремни да и о томе разговарамо и да променимо, а не да чекамо да одемо у опозицију“, казао је Стефановић.

Истиче и да нема табу тема, као и да ће се разговарати и о стању у медијима, РЕМ-у, свему што се тиче бирачких спискова, забране функционерских кампањи и све друго.

„Али, само да се не сведе закон на захтев да спречимо Александра Вучића да учествује на изборима. Ми смо спремни да додатно ограничимо свим функционерима све, да покажемо да смо посвећени да дијалог успева“, навео је Стефановић.

Извор: Танјуг