Навигација

Видећете 19. како изгледа 100.000 људи

  • 13.04.2019

Извор: Танјуг

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић поручио је вечерас опозицији окупљеној око Савеза за Србију да ће 19. априла моћи да направе разлику и виде како изгледа када је на улицама 7.000 и 100.000 људи. 

Стефановић је подсетио да је за тада најављен скуп председника Србије Александра Вучића у оквиру кампање "Будућност Србије" и оценио да ће то бити један у највећих скупова у Београду у последњих 10 година.

Министар је рекао да је често од стране појединих лидера опозиције био критикован да измишља о броју учесника протеста који су се окупљали суботама у центру Београда и додао да је данас "лако пребројати људи нарочито ако је скуп на отвореном".

"Када су људи пребројани у главу да их је било 5.500, они су говорили ''Стефановић измишља, на скупу је било 50.000 људи''. Када имате скуп на отвореном лако се преброји. Ако желите, избројете сами, увећајте било коју фотографију са скупа и можете јасно све да видите", рекао је Стефановић.

Он је поручио опозицији да ако желе да виде како изгледа 100.000 људи, колико они, каже, процењују да је било током данашњег протеста, да ће ту прилику имати да виде већ у петак, на истом месту.

"Исто место, али слика ће бити другачија, са неупоредиво више људи. Моћи ћете да видите како ће улице изгледати 19. априла када буде било 100.000 људи", поручио је Стефановић.

Истакао је да ће обезбеђивање 100.000 људи бити изазов за припаднике МУП-а и додао да ће због тако великог броја људи бити пуно логистичког посла да се обезбеди саобраћај и јавни ред и мир.

"Замолио бих грађане за стрпљење и унапред им се извињавам што ће неки делови тога дана бити блокирани, ми ћемо се трудити да то буде минимално и да обезбедимо јавни ред и мир, да не буде провокације и пропуста баш као што је полиција радила и до сада", подвукао је Стефановић.


Извор: Танјуг