Навигација

Волели бисмо да чешће угостимо децу са КиМ

  • 08.12.2018

Извор: МУП РС

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић присуствовао је данас у Београду дружењу припадника Жандармерије са малишанима са Косова и Метохије, који бораве у посети Београду, и децом страдалих припадника МУП-а.

„Драго ми је што ћете се данас дружити са нашим колегама из Жандармерије и имати прилику да видите шта је њихов свакодневни посао, која то они знања и вештине поседују и коју опрему користе. Видећете да је то једна добро обучена јединица, која свакодневно неуморно ради како би сви грађани Србије били безбедни“, рекао је Стефановић у разговору са децом.

Како је навео, први задатак Жандармерије јесте борба против криминалаца и терориста, како би осигурали безбедност на територији целе наше државе.

„Желим да вам овај дан свима остане у лепом сећању и да увек знате да сте овде добродошли. Посебно ми је драго што су данас овде и деца са Косова и Метохије, која су превалила један дугачак пут, и коју би волели што чешће да угостимо. Деца наших страдалих колега већ знају да су им наша врата увек отворена и да њихове родитеље не заборављамо“, рекао је министар. 

У посети бази београдског одреда Жандармерије данас је боравило 146 малишана са Косова и Метохије и 35 деце настрадалих припадника МУП- а, узраста од петог до осмог разреда основне школе, а посета је организована у сарадњи и на иницијативу Независног синдиката полиције.

Извор: МУП РС