Навигација

Војска надокнади штету причињену током вежби

  • 21.07.2021

Извор: Printscreen

Министар одбране др Небојша Стефановић изјавио је данас да Војска Србије поправи све што уништи током вежби на било ком полигону, па и на војном полигону на Пештеру, и нагласио да вежбе које су одржане на Пештеру нису биле усмерене против Бошњака.

Стефановић је коментарисао негативне коментаре из региона по питању војне вежбе на Пештеру и рекао да се често неке земље у нашем комшилуку брину када наша војска јача.

"Осим ако нису планирали да ураде нешто против Србије, па виде да неће моћи, не разумем тај бес", казао је Стефановић на ТВ Прва.

Појаснио је да Пештер није војни полигон од пре две године, већ од пре 50, ако не и више, и да на њему нико не живи, већ да пет, шест породица има одређене катуне где одводе стоку на испашу и постоје кошнице са пчелама.

"Полигон Пештер раније је припадао војсци, део Србија шумама, а реституцијом је део враћен власницима. Немамо други полигон где можемо да имамо такве вежбе, војска све плати што је пропало. Са пет или шест породица смо разговарали, требало је раније, али штета ће бити надокнађена, а то није усмерено против Бошњака", казао је Стефановић.

На питање докле је стигла истрага смрти Дејана Стојковића који је преминуо током припрема за војну вежбу на Пештеру, Стефановић је казао да истрагу сада води Тужилаштво и да ће све бити саопштено јавности када се утврде све околности.

Још једном је демантовао да су војници окренули леђа старешини у знак протеста због тога, наводећи да се такве ствари у војсци не дешавају.

Извор: Танјуг