Навигација

Воља народа се мора поштовати

  • 11.06.2018

Воља народа је ултимативна ствар коју свако ко је на власти мора да поштује, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић коментаришући наводе опозиције да председник Србије Александар Вучић хоће да се сакрије иза воље народа уз помоћ референдума када је у питању решење за Косово и Метохију.


„Не могу да верујем да неко сматра лошим то што ће председник Србије Александар Вучић поштовати вољу народа, шта хоће да нам кажу да они када би дошли на власт не би поштовали вољу народа. Ваљда је воља народа ултимативна ствар коју свако мора да поштује“, казао је Стефановић на конференцији за медије одржаној у Палати Србије.


Додао је да свако на власти мора да ослушкује вољу народа свакога дана и да се повинује тој вољи, да служи свом народу, а не да служи нечијим интересима.


„Сада је Вучић катастрофа зато што хоће да поштује вољу свог народа, па ваљда треба да поштује, као што то и чини“, истакао је министар.


Навео је да највероватније не постоји ништа друго што у овом тренутку може да се критикује, па да сада не ваља председник Србије зато што поштује вољу народа.


Осврнувши се на став опозиције да то што Вучић поштује вољу народа представља пример тоталитарног режима, суштинске аутократије у једној држави, Стефановић је рекао:


„То је катастрофа. Прво се договорио са Николајем Велимировићем да га постави за патријарха иако је човек умро 1956. године, а онда је одлучио да поштује вољу народа - не зна се шта је горе“, ироничан је био Стефановић.

Извор: Танјуг