Навигација

Гађање полиције не може без одговора државе

  • 08.07.2020

Извор: Танјуг

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић истакао је вечерас да је полиција успоставила контролу и имаће појачане контроле на улицама током ноћи.

Он је рекао да, када се погоди полицајац каменом у главу, не може да нема одговора полиције и државе и истакао да је највећем броју приведених учесника демонстрација одређено задржавање.

Поручио је и да ће сви који су применили силу бити идентификовани, и поред тога што носе маске.

"Трудићемо се и имамо начине да сазнамо идентитет за највећи број људи", нагласио је Стефановић на вечерашњој прес конференцији.

"Будите сигурни да нико неће бити повлашћен. Свако ко је бацио каменицу, који је уништавао имовину, одговараће у складу са законом"; поручио је он.

Стефановић је, на ванредној конференцији за штампу, одговарајући на питање новинара, рекао да ће се полиција трудити да прибави довољно доказа да оптужбе тужилаштва против тих насилника буду чврсте, утемељене и доказане, како би процеси у законском смислу били брзо спроводљиви, да не постоји дилема да је то учињено.

Казао је да је највећем броју приведених већ одређено задржавање.

Упитан што је толико трајало док је полиција ствари ставила под контролу, рекао је да је полиција била трпељива.

"Чекамо, надајући се да људи неће отићи у насиље. Успоставили смо контролу и имаћемо појачане контроле на улицама", најавио је он.

Рекао је да ће безбедносни апарат пажљиво анализирати догађаје, посебно појаве које указују да постоји могућност умешаности страних елемената у организацији насилних протеста.

"Имаће врло јасан и снажан одговор од наше службе безбедности", поручио је Стефановић.

Најавио је да ће бити настављене инвестиције у опремање полиције, јер је она важна за спречавање и откривање кривичних дела.

Извор: Танјуг