Навигација

Годинама се шире лажне шпекулације о "досељавњу" пред изборе

  • 29.11.2018

Извор: МУП РС

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић одбацио је данас као чисте шпекулације наводе опозиције да се у општину Лучани плански досељавају људи пред предстојеће локалне изборе, 16. децембра. 

Стефановић је, одговарајући на питања посланика у Скупштини, рекао да се већ годинама шире лажне и злонамерне шпекулације о томе да се у поједине општине "однекуд" досељава огроман број људи пред изборе како би постали гласачко тело.

"Ради се о потпуној лажи, лажи коју су изрицали 2016, 2017, па и 2018. и то увек они који су очекивали да ће јако лоше проћи на изборима и онда се правио алиби и читава представа која треба да каже ''нисмо ми изгубили што нас народ неће, него смо изгубили јер се неко тамо населио, па су нас они прегласали", рекао је Стефановић.

Министар је навео податке о броју досељених и одсељених грађана Лучана од 2013. до 2018. године.

Како каже, 2013. године у Лучане се доселило 165 људи и то је био највећи број људи који се у једној години доселио у протеклих шест година.

Исте године се иселило 216 људи, додаје Стефановић.

Затим, наводи, 2014. године доселило се 146, одселило 259, што је био највећи број одсељених.

Годину касније, у ту општину је дошло 111 грађана, а одселило се њих 245.

Пре две године дошло је 140, а одселило 226 грађана док се прошле године уселило 140 људи, а иселило 233.

У овој години, наводи, до данашњег дана се доселило 119 људи, а до 3. новембра ове године отишло је 186 људи.

"Тако да те приче о стотинама и стотинама досељених и то у једном или два месеца са неких лажних пребивалишта служе као фиктивне приче које треба да скрену пажњу са кључних питања које грађани Лучана треба да поставе, а то је, шта им ти што им то говоре нуде, и шта је оно што им нуде за њихову будућност осим чисте измишљотине или фабриковања ствари", рекао је Стефановић.

Извор: Танјуг