Навигација

Готово два милиона грађана Србије послало је врло јасну поруку којим путем желе да Србија иде

  • 27.06.2020

Извор: МУП РС

Члан главног одбора Српске напредне странке и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је готово два милиона грађана Србије, колико је гласало за политику Александра Вучића, послало врло јасну поруку којим путем желе да Србија иде.

Он је тако реаговао на најновије оптужбе Странке слободе и правде упућене СНС и Александру Вучићу, којима се доводи у питање подршка грађана коју су добили на изборима, али и сарадња са ЕУ.

"Поруку о назови идејама Драгана Ђиласа и његове интересно формиране скупине више пута је послала и Европска унија, јасно их оцењујући као са демократијом неспојивим", рекао је Стефановић.

Он додаје да Ђилас, вођен личним интересима, од тада, како каже, кроз речи Млађана Ђорђевића и Бошка Обрадовића говори све најгоре о ЕУ и вредностима које заступају народи Европске уније.

Европе се, примећује, Ђилас сети само онда када чује да поједини европосланици говоре лоше о Србији и такав му се наратив увек допадне, те подсећа да је реч о човеку у време чије власти Србија није ни могла да почне приступне преговоре са ЕУ због безакоња и недемократског амбиса.

"Подсећам га, и то пре свега због грађана Србије, да ЕУ јесте сматрала да је Србија најкорумпиранија земља у целој Европи, али у време када је било могуће да један директор Народне канцеларије председника Републике, министар, градоначелник и високи партијски функционер буде истовремено и најбогатији човек у овом делу Европе, а његово богатство стечено искључиво кроз узимање новца грађана Србије", каже Стефановић,

Он истиче да је из Србије у време Ђиласове власти одлазило и до 100.000 људи годишње, јер нису видели никакву перспективу у земљи, јер су фабрика затворити на дневном нивоу и више људи остајали без посла.

"За разлику од свега што су радили и раде Драган Ђилас и његови сарадници, Александар Вучић својом државничком политиком, борећи се истовремено за независност Србије и њену сувереност у одлучивању и храбро улазећи у решавање проблема које нам је Ђиласова власт оставила у аманет, ствара од Србије земљу у коју се коначно њени грађани из иностранства враћају и планирају да у њој стварају будућност за своју децу. Земљу у којој сви имају једнаке шансе и у којој су резултати мерљиви и видљиви сваком грађанину Србије", поручује Стефановић.

У данашњем саопштењу Странке Слободе и правде тврди се да је наводни неуспех на изборима Вучић покушао да сакрије новим лажним обећањем како ће се преговори са ЕУ завршити до 2024 године.

Он је поновио познате оптужбе да Србија је званично најкорумпиранија земља у Европи, да њени грађани имају најниже плате у Европи, повезујући то са податком да у Србији сваке године умрле за 40. 000 више него што се роди, одласком људи уз констатацију да Вучић "не води Србију ка ЕУ већ ка нестајању".

Извор: Танјуг