Навигација

Опозиционе странке повезује насиље

  • 25.09.2018

Извор: МУП РС

Министар унутрашњих послова и члан Председништва СНС Небојша Стефановић сматра да опозиционе странке повезује насиље, указујући да су насилни образац примењивали и раније.

Њихов нови програм је у суштини насиље и као подтема посебна дискриминација и малтретирање жена, рекао је Стефановић. 

Подсетићу вас на догађаје из прошлости, када је Ђилас био градоначелник имали сте насртаје у Раљи на човека који се усудио да га пита о малверзацијама у водоводу, хватали су га за ревере, чупали и вукли из масе. Па је л' то нормално? Само зато што се усудио да му постави питање. Једном новинару је на конференцији за новинаре у Скупштини града поставио питање и он му је дивним речником одговорио: Зини да ти кажем". Борко Стефановић је на трибини у Ваљеву 2016. године претио украјинским сценриом, који подразумева насилно рушење власти и грађански рат. Ово је само почетак. Следи избацивање новинара са конференција за штампу, рекао је Стефановић.

Како каже Стефановић, у својим обраћањима Вук Јеремић, Драган Ђилас, Жељко Веселиновић и други позивају на релативизацију насиља и користе насилни образац, док се са друге стране представљају као борци за демократију и крем друштва.

Према његовим речима, вербални и физички напади опозиције на новинарке и политичке супарнике су катастрофална порука друштву које се на све начине против насиља бори. 

Стефановић је додао да се нико од њих, ни Ђилас, ни Јеремић, ни Јанковић, ни Обрадовић није се искрено извинио за насиље над женама, новинарима и насиље у друштву.  

Подсетио је да је прво Вук Јеремић Ану Брнабић назвао креатуром. 

Након тога, Веселиновић каже за Ану Брнабић да је фикус премијер - лезбејка, а онда позива да је силује обдарени Афроамериканац. То је скандалозно! Још је горе то што ви у јединој нормалној земљи позивате на силовање! Је л' би ви тако спроводили демократију? Шта да мисле наше мајке, ћерке, какву поруку шаљете женама? Тући ћемо вас, малтретирати, силовати? И зашто све то? Због фотеље", рекао је Стефановић.

Како је казао, не зна како би изгледала Србија када би се они вратили на власт.

Министар је упозорио да Веселиновић нуди силовање као метод обрачуна са политичким противницима и додао да он то није изрекао у афекту. Након тога, додао је, следи Ђиласов покушај потпуне релативизације. 

Како је додао, Двери су кључна батина" за физичко насиље које опозиција спроводи, али да без обзира на поруке које они шаљу сви у друштву треба да схвате да је насиље нешто што разара и са чиме се МУП и друге институције свакодневно боре. 

Стефановић је истакао да члан владе и функционер странке, мора бити ту као подршка политици владе.

Ако нећете као чланови владе да подржите политику те исте владе шта ћете у тој влади, додао је министар.

Извор: Пинк.рс