Навигација

До краја борба против „Косова“ у Интерполу

  • 08.09.2019

Извор: Printscreen

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да ће на заседању Генералне скупштине Интерпола у октобру у Чилеу указати на то да не постоје ни полицијски, ни политички, ни правни разлози да тзв. „Косово“ буде примљено у ту организацију.

„Нећемо да дозволимо да заседање Генералне скупштине Интерпола прође без наше борбе. Ја ћу предводити нашу делегацију и отићи ћемо и раније, како бисмо разговарали са великим бројем министара унутрашњих послова који суштински одлучују о гласању“, навео је Стефановић за ТВ Прва.

Он је додао да Србија на спречавању пријема тзв. „Косова“ у ту полицијску организацију већ темељно ради са партнерима, али и са земљама које су на прошлом заседању радиле против наших интереса.

„Хоћемо да их уверимо да не постоје ни полицијски, ни политички, ни правни разлози за пријем тзв. „Косова“ у Интерпол и да не можемо на тај начин да нарушавамо интегритет Интерпола и да би то нанело штету угледу те полицијске организације“, нагласио је Стефановић.

Он је оценио да ће борба бити тешка, јер није у питању само Приштина, већ и светске силе које су признале независност тзв. „Косова“ и које заједно са Приштином лобирају за пријем у Интерпол.

„Они желе да привремене приштинске институције буду примљене у што више међународних организација како би тиме подржали тзв. независност“, рекао је Стефановић гостујући на ТВ Прва.    

Министар је изразио уверење да ће Србија, у сарадњи са пратнерима, имати шансу да се бори да оствари своје националне интересе, без обзира на то што ће борба, како је рекао, бити изузетно тешка.

Он је оценио да је Србија већ постигла напредак у односу на прошлогодишње гласање у Интерполу и истакао да је кампања за предстојеће заседање почела 21. новембра поршле године, дан након што је завршено претходно.

Извор: Танјуг

Извор: ТВ Прва