Навигација

Држава је одлучна да стане на пут свакој врсти криминала и корупције

  • 12.04.2019

Извор: Printscreen

Показано је да је држава одлучна да стане на пут свакој врсти криминала и корупције, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, наводећи да је повећан број поднетих кривичних пријава за таква дела.

Стефановић је то казао за ТВ О2, говорећи о резултатима оствареним од почетка примене Закона о организацији и надлежности државних органа у сузбијању организованог криминала, тероризма и корупције.

Каже да је тај закон био последњи у сету антикоруптивних закона, којим је показано да је Србија земља у којој нема заштићених.

„Уверен сам да ће ови резултати дати подстрек и мотивацију људима у полицији да наставе да раде на томе и да и даље бележимо добре резултате“, рекао је Стефановић.

Упитан о борби против криминала и обрачуну кланова, министар је рекао да је било пораста тих дела у целом региону, али да се снажном акцијом полиције и разменама информација дошло до тога да су многи од њих данас у затворима.

Додаје да се показало да је полиција у Србији, као и она у региону, довољно способна да то сузбије и истиче да је на том плану кључна сарадња.

„Имали смо снажне активности и радили на томе да велики број људи притиснемо на различите начине како бисмо их процесуирали за дела која су учинили. Постигнути су рекордни резулутати и важно је да полиција има механизам да стане у одбрану Србије од сваке врсте криминала“, поручио је министар Стефановић.

Извор: Танјуг

Извор: ТВ О2