Навигација

Држава ће наставити интензивна улагања у инфраструктуру и безбедност у Ивањици

  • 02.11.2019

Извор: МУП РС

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић поручио је данас у Ивањици да ће држава наставити интензивна улагања у инфраструктуру и безбедност у овој општини, како би створила повољан амбијент за потенцијалне инвеститоре, јер јој је циљ да се људи запошљавају и живе квалитетније и боље. 

Током посете Ивањици, потпредседник Владе разговарао је са председником општине и његовим сарадницима о даљим улагањима државе у путну инфраструктуру у овом крају, али и у утврду обале, како би се обезбедила боља заштита од потенцијалних поплава. 

Говорећи о улагањима у енергетску мрежу, Стефановић је најавио да ће за две и по године електро–енергетска мрежа бити унапређена и омогућити стабилно напајање, док ћемо, како је навео, за пет година, са додатним капацитетима, потенцијалним инвеститорима моћи да пружимо снабдевање струјом са две стране. 

„Настављамо даље инвестиције у здравству. У последњем циклусу у здравствене објекте у овој општини уложено је готово 800 хиљада евра и то није крај. Желимо да плански, на одговоран и озбиљан начин, кажемо људима шта и када можемо да урадимо, колико ће бити потребно новца за то и да то у предвиђеном року и завршимо“, рекао је Стефановић.

Министар полиције током посете Ивањици обишао је и Полицијску станицу и разговарао са начелником и запосленима о резултатима и условима рада. 

Стефановић је истакао да је безбедносна ситуација у Ивањици добра, да рад полиције даје добре резултате, да је стопа криминала смањена и да није почињено ниједно теже кривично дело. 

Министар је рекао да су му полицајци указали да им недостају теренска возила како би њихова патролна делатност била још ефикаснија и додао да ће се Министарство и кроз набавку возила, али и информатичке опреме, као и реконструкцију једног дела станице потрудити да олакша њихов рад.

Извор: МУП РС