Навигација

Задовољан сам досадашњим радом и резултатима полиције

  • 12.06.2019

Извор: Printscreen

Дан полиције биће обележен у недељу, 16. јуна, манифестацијама и свечаном академијом у Центру „Сава“ у Београду, најавио је данас министар полиције Небојша Стефановић, истакавши да је задовољан досадашњим радом и резултатима полиције.

Он је на ТВ Хепи рекао да ће у недељу у 11 сати почети манифестација на Калемегдану на којој ће бити представљена полицијска опрема и возила, предвиђен је традиционални дефиле у 11.30 кроз Кнез Михаилову улицу, а у 19 сати у Центру „Сава“ планирана је свечана академија.

„То је за нас посебан дан којим се обележава историјски догађај код Чукур чесме из 1862. године. Сваке године се трудимо да нашим грађанима и најмлађима пружимо један фестивал, ове године ће то бити урађено на посебан начин“, рекао је Стефановић.

Захвалио је великом броју људи у МУП-у који раде даноноћно.

„За пет година жестоког рада успели смо да вратимо поверење грађана у полицију. Треба још да се ради. Мени је било важно да вратим и поверење полицајца у систем“, рекао је министар.

Нагласио је да су на руководећим местима у МУП-у људи који у полицији раде 15 или 20 година.

„Стално су били шумови, довешће Небојша неке своје, довешће неке из СНС“, рекао је Стефановић и нагласио да је све то била лаж и да је поносан што је на челу тима људи који сваке године постижу све боље резултате.

Навео је да је у 2018. забележен најмањи број кривичних дела у последњих 18 година.

„Ако то није добар резултат, не знам шта је“, каже Стефановић и наводи да је поносан што у Србији више нема заштићених у борби против коурпције.

Навео је да је за две године почињено више од 500 кривичних дела везаних за корупцију и да је одузета огромна имовина, међу којом су 42 стана, 11 кућа, стамбена зграда, хотел, пет пословних простора, 2,2 хектара земљишта, гараже, путничка возила, милион евра у готовини.

„Ту су и председници општина из СНС, градоначелници, помоћници, службеници министарстава, те истраге иду свуда и нема заштићених. Важно нам је да покажемо да у борби против корупције Србија стварно предњачи у региону“, каже Стефановић.

Изразио је задовољство и због пријема младих људи у полицију који су, каже, право освежење и који су вољни и жељни да се са старијим колегама упусте у оштру борбу против криминала.

Нагласио је и да је Управа криминалистицке поллиције данас неупоредиво активнија и ефикансија, те да грађани Србије треба да знају да искусан тим професоналаца даноноћно ради на превенцији кривичних дела.

„Имамо велику сарадничку мрежу којом смо поносни, јер добијамо доста информација које су резултирале и хапшењима, али и превентивним радом којим је спречено извршење неких кривичних дела. Ми хоћемо да покажемо да смо увек за корак испред криминала“, каже Стефановић.

Навео је и да шефови мафије нису у Србији, а они који су ту, у „пругастом“ су оделу.

„Углавном су се разбежали по свету. За оне за које смо имали довољно доказа расписали смо Интерполове потернице, неки се крију у неким од земаља Јужне Америке, неки су у Европи“, каже Стефановић.

Истакао је добру сарадњу наше полиције са полицијама региона, европским и колегама из света, укључујући и колеге из САД.

Извор: Танјуг

Извор: ТВ Хепи