Навигација

Заплењено 2,5 тона наркотика, озбиљна борба

  • 07.07.2019

Извор: Printscreen

Србија је ушла у озбиљну борбу против наркотрафикинга и до половине ове године заплењено је чак 2,5 тоне наркотика, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и додао да ће полиција бити оштра према нарко-дилерима.

Он је гостујући на ТВ Пинк рекао да је током прва два дана фестивала „Егзит“ ухапшено 96 особа и заплењено 22 килограма различитих наркотика.

„То је упозорење за све оне који размишљају да се баве тиме, а посебно ми је важно да је полиција у последње две године успела добро да сагледа и разбије озбиљне криминалне групе које су се бавиле дистрибуцијом наркотика“, рекао је министар.

Он је рекао да раније није постојала озбиљна борба против наркотрафикинга и похвалио све оне који су се посебно ангажовали да Србија сада бележи значајне резултате на том пољу.

„Упозоравамо и даље на опасности од наркотика, имаћемо присутан велики број полицајаца, што прикривено, што у цивилу и трудићемо се да пронађемо сваки грам дроге, приведемо одговорна лица и бићемо оштри према нарко-дилерима“, рекао је он.

Министар полиције рекао је да се највеће нарко групе не налазе на територији Србије нити је Србија за њих занимљива као тржиште, већ да их пре свега, интересује тржиште Западне Европе.

„Али неки од наших криминалаца учествују у дистрибуцији на та тржишта и зато један део дроге завршава и на нашем. Учинићемо све што можемо да заштитимо здравље наших грађана, посебно деце и настојаћемо да спречимо ситуације у којима неко може да им понуди дрогу“, рекао је Стефановић.

Извор: Танјуг

Извор: ТВ Пинк