Навигација

Запошљавање у МУП-у се наставаља

  • 24.09.2018

Извор: Танјуг

По плану Дирекције полиције, планирано је да се до краја наредног септембра, укупно, са овом годином, запосли 2.000 полицајаца и одређен број официрско-старешинског кадра, изјавио је данас министар спољних послова Небојша Стефановић.

Стефановић је након потписивања уговора са компанијом Телеком Србија", подсетио је да је пре неколико дана запослено 136 припадника Центра за основну обуку и да ће процес запошљавања полицајаца након завршетка тог центра бити настављен.

Запослена је 15. класа, тако ће бити и са сваком следећом. У плану је 16. која је започела школовање, па 17, 18 и 19. која ће завршити обуку до краја наредног септембра или октобра и директно бити примљена на посао", рекао је Стефановић.

Министар је изразио задовољство што интересовање за полицију расте, што расте број пријава чак и у оним срединама у којима га традиционално није било.

Инсистирамо на високим критеријумима, обука је ригорозна како би људи који је заврше могли да се укључе и раде у најбољем интрересу грађана", рекао је Стефановић.


Извор: МУП РС