Навигација

Захваљујући изузетном раду припадника УКП-а заплењена добра количина наркотика

  • 10.03.2019

Извор: МУП РС

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић изјавио је данас да је у последњих осам дана полиција запленила 239 килограма марихуане, 9,2 килограма хероина и 1,9 килограма кокаина.

Стефановић је, на конференцији за новинаре, истакао да је захваљујући изузетном раду припадника Управе криминалистичке полиције заплењена добра количина наркотика и ухапшене 23 особе осумњичене за та кривична дела.

„Хоћу да похвалим људе из полиције који умеју да цене оно што држава чини за њих, који се боре да грађани буду безбедни и показују да су они ти на које грађани Србије могу да се ослоне“, нагласио је Стефановић.

Говорећи о првом Информативном центру Министарства унутрашњих послова, који је отворен пре два дана у центру Београда, Стефановић је навео да га је само првог дана, за неколико сати, посетило више од 100 људи.

Према његовим речима, људе је занимало шта је посао полиције, неки су ушли да се пожале, а неки и да пријаве кривична дела.

„Показало се да оваква врста Информативног центра и приближавање полиције грађанима на овај начин даје резултате у превентивном раду, али и полицијским службеницима даје могућност да боље разумеју потребе грађана везане за делокруг рада полиције“, навео је Стефановић.

Извор: МУП РС