Навигација

За ефикасну борбу против организованог криминала и тероризма неопходна интензивнија сарадња полиција Србије и Чешке

  • 11.09.2019

Извор: МУП РС

Потпредседник Владе Републике Србије и министар унутрашњих послова др Небојша Стефановић састао се данас у Београду са првим потпредседником Владе Чешке Републике и министром унутрашњих послова Јаном Хамачеком.

Стефановић и Хамачек су оценили да је сарадња полиција двеју земаља добра, али да постоји простор за њено даље унапређење.

Двојица министара су се договорила о конкретним активностима на унапређењу сарадње у области безбедности, почев од израде акционог плана у области заштите у случајевима ванредних ситуација, преко унапређења капацитета ронилачких тимова МУП-а Србије до размене информација у области управљања границом и миграцијама.

Стефановић и Хамчек су се на састанку сагласили да је за ефикасну борбу против организованог криминала и тероризма неопходна што интензивнија сарадња полиција двеју земаља.

Министар Хамачек иначе у Србији борави у оквиру делегације председника Чешке Републике Милоша Земана који је у дводневној посети нашој земљи и чији домаћин је председник Републике Србије Александар Вучић.

Извор: МУП РС