Навигација

Испитаћемо снимак с увредљивим садржајем

  • 18.04.2019

Извор: МУП РС

"И овај случај ћемо испитати и ако тужилаштво буде сматрало да постоје елементи било ког дела, поднећемо пријаве", рекао је Стефановић новинарима у Београду.

Он је истакао да МУП увек брзо и ефикасно реагује на све претње и доставља информације тужилаштву.

"Полиција по закону не квалификује дело, зато достављамо тужилаштву све, тражимо консултације и тужилаштво одређује да ли је нешто кривично дело", рекао је Стефановић.

На опаску новинара да медији преносе да је особа која је објавила видео на Твитеру државни функционер и да подржава СНС, Стефановић каже да о томе не зна ништа.

Стефановић је рекао да му је жао што не постоји иста таква солидарност са новинарима "који не припадају одређеним политичким круговима".

"Кад претуку новинарке Пинка или кад позивају на линч на твитеру новинарке Студија Б, онда нема те забринутости. Ја сам једнако забринут и за једне и за друге", рекао је Стегановић и додао да су и посланици опозиционих странака ширили неку врсту кампање против новинара неких телевизија. 

На Твитеру је објављен видео клип у коме се новинар БИРН-а Слободан Георгиев, али и БИРН, ЦИНС и КРИК означавају као "издајници".

Извор: Танјуг