Навигација

Историјски и добар споразум у Вашингтону

  • 08.09.2020

Извор: Printscreen

Потпредседник Владе Србије и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже да је потписани споразум у Вашингтону историјски и добар за нашу земљу, да опозиција нема суштинских замерки на његов садржај, већ да се баве каквом је оловком потписан и где је ко седео.

Он је за ТВ Пинк навео да су Сједињене Америчке Државе велика сила која је на страни косовских Албанаца и да су промотери косовске независности и подсетио да је за САД и највећи број земаља ЕУ такозвано Косово независно и да га они тако посматрају.

"За њих је то питање завршено. За Немачку, Француску, Британију, Италију, КиМ је независно. То је почетна позиција са којом се Александар Вучић суочава. Ово је историјски моменат да одете у Брисел и Вашингтон и разговарате о економији, о стварима које су важне за грађане", рекао је Стефановић.

Он је навео да је бивша власт у којој су били Драган Ђилас, Вук Јеремић, Борис Тадић, Борко Стефановић направила границе на Јарињу и Брњаку, да су они преговоре о питању КиМ из Уједињених нација пребацили у Европску унију.

На председнику Александру Вучићу, како је рекао, било је да превазиђе тешко наслеђе и бројне погрешне потезе, али је тему Косова успео да врати на преговарачки сто.

За економски споразум у Вашингтону каже да је Вучић и у том документу успео да избегне све што би угрозило националне интересе.

"Добили смо добар документ и нема суштинских критика на садржај тог документа. Имате критику каква је оловка којом је потписан, где је требало да седи", рекао је он.

Градња путева, железнице, веће тржиште у оквиру "мини Шенгена", како је рекао, све су то позитивни сигнали за инвеститоре.

"Од приштинског руководства не очекујем превише, али сада су гарант документа САД. Било би штета да се не реализује, јер је у интересу свих људи", навео је Стефановић.

Извор: Танјуг

Извор: ТВ Пинк